Opskrift: Hjemmelavede honninghjerter
med julekrydderier og glasur

Opskrift: Hjemmelavede honninghjerter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g honning
200 g brun farin
125 g smør
2 æg
1 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kanel
1 tsk. tørret ingefær
10 nelliker, knust
10 kardemommekapsler, de knuste korn
500 g hvedemel
Glasur
140 g flormelis
1 æggehvide

Ho, ho, ho - præcis sådan smager jul i Danmark

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Glasur

Et par ord om vores opskrift

Del

Selvfølgelig kan man spise honningkagehjerter hele året rundt – lige som flæskesteg, and, brune kartofler og risalamande. Men hånden på hjertet, er det ikke mest ved juletid, det sker?

Disse hjemmelavede honninghjerter dufter og smager i hvert fald præcis, som jul i Danmark har gjort i generationer. Kanel, nelliker, kardemomme, tørret ingefær … hvis du lukker øjnene og snuser godt ind, kommer du også til at tænke på brunkager, pebernødder og gløgg.

Det er en nem og sikker opskrift på honninghjerter. Det, der tager længst tid, er, at dejen lige skal stå og samle sig i køleskabet et par timer, før du kan rulle den ud og lave hjerter af den. Eller stjerner. Eller måner. Eller hvad du synes. Hvis du ikke har en form til at stikke dejen ud med, så brug en kniv – det gjorde vi.

Hvis der er nogle lækkersultne væsener i køkkenet samtidig med dig, så lad dem gerne nippe en lille luns af den rå dej. Den er smager vildt godt.

Når honninghjerterne er bagt, skal de lige køle af, før du kan pynte med glasur (eller smeltet chokolade?). Glasuren písker du af flormelis og æggehvide, så den bliver ret stiv. Lav en cornette, dvs. et kræmmerhus, af bagepapir, hæld glasuren i og klip et lille hul i spidsen: Nu er du klar til at skrive og pynte.

Du kan fx skrive God Jul eller bare Jul. Eller navnene på dem, der skal spise kagerne. Eller nogle sjove dekorationer. Ho, ho, ho!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt honning, farin og smør i en gryde - lad køle lidt af

2
Færdig

Pisk æg, hjortetaksalt og krydderier i honningmassen

3
Færdig

Rør melet i dejen og lad hvile 2 timer i køleskab, til dejen er ret hård

4
Færdig

Rul ud til en plade på 0.8-1 cm tykkelse og stik/skær ud til hjerter

5
Færdig

Bag ca. 12 minutter midt i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Lad køle af, før du pynter med glasur

7
Færdig

Pisk flormelis og æggehvide tykt med en elpisker

8
Færdig

Lav et kræmmerhus af bagepapir og hæld glasuren i

9
Færdig

Klip et lille hul i kræmmerhuset og skriv løs

10
Færdig

God jul

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Nemme sydafrikanske roti /chapati
forrige
Opskrift: Nemme sydafrikanske roti /chapati
Opskrift: Spaghetti med kødsovs i ovn
næste
Opskrift: Spaghetti med kødsovs i ovn
Opskrift: Nemme sydafrikanske roti /chapati
forrige
Opskrift: Nemme sydafrikanske roti /chapati
Opskrift: Spaghetti med kødsovs i ovn
næste
Opskrift: Spaghetti med kødsovs i ovn

Tilføj Din Kommentar