Ingredienser
-
4 majskolber
-
1 spsk. salt
-
Persilleolie
-
1 bdt. persille
-
1 fed hvidløg
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. limesaft
-
2 spsk. vand
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Alle mennesker på alle kontinenter elsker majs, og hvert land har sine egne traditioner. Flertallet af os danskere har i årtier guffet hele majskolber på én og kun én måde: Med smør og salt.
Det er da heller ikke til at komme udenom, at sådan en sød, sprød majskolbe smager forrygende, når den svømmer i smør og med et lag salt ovenpå. Men der er altså også andre muligheder…
I Mexico, hvor majsen kommer fra, spiser man naturligvis sine majs i selskab med chili og hvidløg, og det er en kombination, der virker. Vi har proppet chilien og hvidløget i en blender sammen med blandt andet masser af persille, olie og limesaft – enkelt og effektivt!
Du kan servere majskolber med persilleolie som tilbehør til fisk, kød, som del af en buffet eller som en kvik, lille forret.
Lige et ord om kogetid. Kogetiden for majs behøver kun at være 5 minutter, hvis du sætter dem over i koldt vand og bagefter lader hvile 5 minutter mere i kogevandet. Hurtigt, præcist og energirigtigt. Samtidig kan du overveje at skære dine majskolber i mindre stykker – det gør dem meget lettere at spise.
Ingredienser
4 majskolber | |
1 spsk. salt | |
Persilleolie |
|
1 bdt. persille | |
1 fed hvidløg | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. limesaft | |
2 spsk. vand | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern dækblade og fimrehår fra majskolberne og skær dem i 3 stykker hver |
2
Færdig
|
Læg majskolberne i en gryde og hæld vand over, til det lige dækker |
3
Færdig
|
Tilføj salt og bring majskolberne i kog |
4
Færdig
|
Kog majskolberne under låg i 5 minutter og lad dem trække yderligere 5 minutter i kogevandet - stadig under låg |
5
Færdig
|
Blend alle ingredienser til persilleolie og server til de lune majs |