Opskrift: Majskolber med persilleolie
- hvidløg og chili

0 0
Opskrift: Majskolber med persilleolie

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 majskolber
1 spsk. salt
Persilleolie
1 bdt. persille
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 spsk. limesaft
2 spsk. vand
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Sundere og sjovere end det sædvanlige smør-og-salt

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Persilleolie

Et par ord om vores opskrift

Del

Alle mennesker på alle kontinenter elsker majs, og hvert land har sine egne traditioner. Flertallet af os danskere har i årtier guffet hele majskolber på én og kun én måde: Med smør og salt.

Det er da heller ikke til at komme udenom, at sådan en sød, sprød majskolbe smager forrygende, når den svømmer i smør og med et lag salt ovenpå. Men der er altså også andre muligheder…

I Mexico, hvor majsen kommer fra, spiser man naturligvis sine majs i selskab med chili og hvidløg, og det er en kombination, der virker. Vi har proppet chilien og hvidløget i en blender sammen med blandt andet masser af persille, olie og limesaft – enkelt og effektivt!

Du kan servere majskolber med persilleolie som tilbehør til fisk, kød, som del af en buffet eller som en kvik, lille forret.

Lige et ord om kogetid. Kogetiden for majs behøver kun at være 5 minutter, hvis du sætter dem over i koldt vand og bagefter lader hvile 5 minutter mere i kogevandet. Hurtigt, præcist og energirigtigt. Samtidig kan du overveje at skære dine majskolber i mindre stykker – det gør dem meget lettere at spise.

Ingredienser

Antal personer:
4 majskolber
1 spsk. salt
Persilleolie
1 bdt. persille
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 spsk. limesaft
2 spsk. vand
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern dækblade og fimrehår fra majskolberne og skær dem i 3 stykker hver

2
Færdig

Læg majskolberne i en gryde og hæld vand over, til det lige dækker

3
Færdig

Tilføj salt og bring majskolberne i kog

4
Færdig

Kog majskolberne under låg i 5 minutter og lad dem trække yderligere 5 minutter i kogevandet - stadig under låg

5
Færdig

Blend alle ingredienser til persilleolie og server til de lune majs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ovnbagt rødbedesuppe med tomat
forrige
Opskrift: Ovnbagt rødbedesuppe med tomat
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
næste
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
Opskrift: Ovnbagt rødbedesuppe med tomat
forrige
Opskrift: Ovnbagt rødbedesuppe med tomat
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
næste
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here