Ingredienser
-
4 modne bananer
-
10 spsk. minimælk
Et par ord om vores opskrift
Du tror, det er løgn, når du smager nicecream første gang: Det smager fuldstændigt som en sød, fed og lækker softice med masser af kalorier til sidebenene.
Men nej. Nicecream består af frosne bananer blendet med lidt væske (minimælk, mandelmælk, vand, whatever). Så enkelt, så genialt.
Og som du kan se, bestemmer du selv, om din nicecream skal være vegetarisk eller vegansk. Mandelmælk smager mindst lige så godt som komælk. Eller kokosmælk.
For at få den rigtigt søde smag og bløde konsistens skal bananerne naturligvis være modne. Gerne nogle af dem med brune pletter på skrællen.
Fremgangsmåden er, at du fryser de skrællede bananer ned i mindst 4-5 timer, gerne længere. Skær de frosne bananer i tykke skiver og hæld i en blender eller foodprocessor med lidt væske efter eget valg. Kør bananer og væske, indtil du når den ønskede konsistens (som softice), og så er isen klar.
Måske skal du lige mosle en smule rundt med isen i køkkenmaskinen, hvis den sætter sig fast. Men vi taler højst om 2 minutters arbejde.
Når din nicecream er klar, skal den spises med det samme. Du kan også fryse den ned igen til en senere servering, men så bliver den lidt iset og grålig i farven. Tilføj evt. lidt citron eller lime – det hjælper mod misfarvning.
Du kan spise nicecream, som den er, eller servere isen med alt muligt lækkert: Bær, chokolade, krymmel, knuste vafler…
Du kan også blende frosne bær eller frugt sammen med de frosne bananskiver. Så får du jordbæris, hindbæris, mangois… eller du kan blende et par spiseskefulde kakao med, hvis du vil lave en chokoladeis…. eller hyldeblomstsaft… eller? Kun fantasien sætter grænserne.
Beregn 2 bananer per person plus 5 spsk. væske. Vi brugte minimælk, og det smagte fortræffeligt.
Nyd nicecream morgen, middag, aften eller indimellem. Nicecream er nemlig megasundt og smager lige godt på alle tidspunkter af døgnet.
Ingredienser
4 modne bananer | |
10 spsk. minimælk |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl bananerne, læg i en lukket beholder og frys i mindst 4-5 timer, gerne længere |
2
Færdig
|
Skær de frosne bananer i 2 cm tykke skiver |
3
Færdig
|
Kør bananskiver og mælk i en foodprocessor eller blender, til konsistensen er som softice |
4
Færdig
|
Måske skal du tilføre lidt mere mælk, måske skal du lige mosle lidt rundt med isen med en ske, mens køkkenmaskinen er på pause |
5
Færdig
|
Servér nicecream med det samme eller frys ned igen til senere servering |