Ingredienser
-
400 g oksekødsstrimler
-
3 spsk. østerssovs
-
2 spsk. fiskesovs
-
0.5 spsk. limesaft
-
30 g ingefær, revet
-
3 fed hvidløg, revet
-
3 rødløg
-
1 chili i tynde skiver
-
Desuden
-
3 peberfrugter
-
5 spsk. olie
-
500 g risnudler
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Østerssovs er skøn asiatisk opfindelse. Det er en brun, tyktflydende, lidt salt, lidt sød sovs på flaske, som klæder al slags stegt kød og stegte grøntsager.
Har du en flaske østerssovs i huset, kan du altid lige lave et par koteletter, bøffer eller en pandefuld grøntsager – og stege nogle spiseskefulde østerssovs med bagefter.
Med østerssovs er du sikker på, at ALLE kan lide dine mad. Både store og små.
I denne opskrift marinerer vi oksekødsstrimler i østerssovs, fiskesovs, revet ingefær og hvidløg samt limesaft. Marineringstid: 30 minutter, gerne længere.
Du kan sagtens selv skære strimler af oksekød eller kalvekød af bøffer eller andet mørt kød. Kødstrimlerne kan også skæres af koteletter, schnitzler, kyllingebryster, kalkun…
Vi smider lige en håndfuld tynde både af rødløg ned sammen med kødet og marinerer med.
Det tager 10 minutter at forberede kødet til marinering. Senere tager det 15 minutter at lynstege kødet ad et par omgange – samt lynstege peberfrugter og koge nudler.
Så bortset fra marineringstiden er det en hurtig ret. Og som sagt: Alle vil kunne lide den.
Vi bruger risnudler i retten. Det kunne for så vidt også være ægnudler. Eller spaghetti. Eller en portion velkogte ris.
Ingredienser
400 g oksekødsstrimler | |
3 spsk. østerssovs | |
2 spsk. fiskesovs | |
0.5 spsk. limesaft | |
30 g ingefær, revet | |
3 fed hvidløg, revet | |
3 rødløg | |
1 chili i tynde skiver | |
Desuden |
|
3 peberfrugter | |
5 spsk. olie | |
500 g risnudler | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Marinér oksekød og tynde både af rødløg i de øvrige ingredienser - lad trække 30 minutter eller mere ved stuetemperatur |
2
Færdig
|
Skær peberfrugterne i tynde strimler |
3
Færdig
|
Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken |
4
Færdig
|
Steg peberfrugterne et par minutter ved høj varme i lidt af olien - hæld i en skål |
5
Færdig
|
Steg det marinerede kød og rødløg ad et par omgange (det skal stege, ikke koge) ved høj varme i resten af olien – 3-4 minutter pr. pandefuld - hæld i skålen |
6
Færdig
|
Bland de kogte nudler, kød og grøntsager i skålen, hæld tilbage på panden og varm hurtigt igennem |
7
Færdig
|
Tilføj evt. mere østerssovs, hvis nudlerne bliver for tørre |
8
Færdig
|
Servér rygende varmt med et drys koriander |