Opskrift: Frittata i ovn med spinat og pecorino

0 0
Opskrift: Frittata i ovn med spinat og pecorino

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olivenolie
200 g frisk spinat
8 æg
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
100 g pecorino, revet
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg

Nem italiensk æggekage fyldt med velsmag

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Spanierne har deres tortilla med kartofler, italienerne har tilsvarende frittata – og i Danmark kalder vi fænomenet æggekage eller omelet.

Se også vores opskrift på kartoffel æggekage i ovn.

Frittata betyder noget i retning af ‘stegt’ på italiensk. Og mange vælger da også at stege deres æggekage på panden.

Fint nok – det er bare meget lettere i ovnen. Og meget mere slankende, for der skal næsten ikke bruges fedtstof i denne opskrift.

Foruden æggene kan du putte alt muligt i en frittata. Kartofler, tomater, andre grøntsager. Skinke eller pancetta (italiensk bacon). Ost, fx revet pecorino eller parmesan. Krydderurter…

Ja, begrebet frittata giver dig dybest set mulighed for at lave en omgang ‘tøm køleskabet’ vendt i pisket æg og en tur i ovnen.

Vi var så heldige at have frisk spinat, gulerødder og en rest pecorino i køleskabet, og derfor blev denne version af frittata, som den blev. Mums!

Spis frittata til brunch, frokost eller aftensmad. Spis frittata som hovedmåltidet med en skål salat til (fx tomatsalaten caprese) eller som tilbehør til stegt kød eller fisk.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olivenolie
200 g frisk spinat
8 æg
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
100 g pecorino, revet
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg

Sådan gør du

1
Færdig

Steg spinaten i olivenolie ved middelhøj varme, til bladene er faldet sammen, og vandet er fordampet - 5 minutter

2
Færdig

Pisk æg sammen med salt, chili og pecorino

3
Færdig

Skær gulerødder og forårsløg i små stykker

4
Færdig

Vend spinat, gulerødder og forårsløg i æggemassen

5
Færdig

Læg bagepapir i et stort ovnfast fad og hæld æggemassen i

6
Færdig

Bag din frittata 20-25 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn - den er færdig, når overfladen er størknet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Nem-friteret-fisk
forrige
Opskrift: Nem friteret fisk (med peberrodsmajonæse)
Oksekoed-i-oesterssovs
næste
Opskrift: Oksekød i østerssovs
Nem-friteret-fisk
forrige
Opskrift: Nem friteret fisk (med peberrodsmajonæse)
Oksekoed-i-oesterssovs
næste
Opskrift: Oksekød i østerssovs

Tilføj Din Kommentar