Ingredienser
-
2 spsk. olivenolie
-
200 g frisk spinat
-
8 æg
-
2 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
100 g pecorino, revet
-
2 gulerødder
-
1 bdt. forårsløg
Et par ord om vores opskrift
Spanierne har deres tortilla med kartofler, italienerne har tilsvarende frittata – og i Danmark kalder vi fænomenet æggekage eller omelet.
Se også vores opskrift på kartoffel æggekage i ovn.
Frittata betyder noget i retning af ‘stegt’ på italiensk. Og mange vælger da også at stege deres æggekage på panden.
Fint nok – det er bare meget lettere i ovnen. Og meget mere slankende, for der skal næsten ikke bruges fedtstof i denne opskrift.
Foruden æggene kan du putte alt muligt i en frittata. Kartofler, tomater, andre grøntsager. Skinke eller pancetta (italiensk bacon). Ost, fx revet pecorino eller parmesan. Krydderurter…
Ja, begrebet frittata giver dig dybest set mulighed for at lave en omgang ‘tøm køleskabet’ vendt i pisket æg og en tur i ovnen.
Vi var så heldige at have frisk spinat, gulerødder og en rest pecorino i køleskabet, og derfor blev denne version af frittata, som den blev. Mums!
Spis frittata til brunch, frokost eller aftensmad. Spis frittata som hovedmåltidet med en skål salat til (fx tomatsalaten caprese) eller som tilbehør til stegt kød eller fisk.
Ingredienser
2 spsk. olivenolie | |
200 g frisk spinat | |
8 æg | |
2 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
100 g pecorino, revet | |
2 gulerødder | |
1 bdt. forårsløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg spinaten i olivenolie ved middelhøj varme, til bladene er faldet sammen, og vandet er fordampet - 5 minutter |
2
Færdig
|
Pisk æg sammen med salt, chili og pecorino |
3
Færdig
|
Skær gulerødder og forårsløg i små stykker |
4
Færdig
|
Vend spinat, gulerødder og forårsløg i æggemassen |
5
Færdig
|
Læg bagepapir i et stort ovnfast fad og hæld æggemassen i |
6
Færdig
|
Bag din frittata 20-25 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn - den er færdig, når overfladen er størknet |