Opskrift: Oksekød i østerssovs

0 0
Opskrift: Oksekød i østerssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g oksekødsstrimler
3 spsk. østerssovs
2 spsk. fiskesovs
0.5 spsk. limesaft
30 g ingefær, revet
3 fed hvidløg, revet
3 rødløg
1 chili i tynde skiver
Desuden
3 peberfrugter
5 spsk. olie
500 g risnudler
1 bdt. koriander

Nem thaimad for hele familien

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Østerssovs er skøn asiatisk opfindelse. Det er en brun, tyktflydende, lidt salt, lidt sød sovs på flaske, som klæder al slags stegt kød og stegte grøntsager.

Har du en flaske østerssovs i huset, kan du altid lige lave et par koteletter, bøffer eller en pandefuld grøntsager – og stege nogle spiseskefulde østerssovs med bagefter.

Med østerssovs er du sikker på, at ALLE kan lide dine mad. Både store og små.

I denne opskrift marinerer vi oksekødsstrimler i østerssovs, fiskesovs, revet ingefær og hvidløg samt limesaft. Marineringstid: 30 minutter, gerne længere.

Du kan sagtens selv skære strimler af oksekød eller kalvekød af bøffer eller andet mørt kød. Kødstrimlerne kan også skæres af koteletter, schnitzler, kyllingebryster, kalkun…

Vi smider lige en håndfuld tynde både af rødløg ned sammen med kødet og marinerer med.

Det tager 10 minutter at forberede kødet til marinering. Senere tager det 15 minutter at lynstege kødet ad et par omgange – samt lynstege peberfrugter og koge nudler.

Så bortset fra marineringstiden er det en hurtig ret. Og som sagt: Alle vil kunne lide den.

Vi bruger risnudler i retten. Det kunne for så vidt også være ægnudler. Eller spaghetti. Eller en portion velkogte ris.

Ingredienser

Antal personer:
400 g oksekødsstrimler
3 spsk. østerssovs
2 spsk. fiskesovs
0.5 spsk. limesaft
30 g ingefær, revet
3 fed hvidløg, revet
3 rødløg
1 chili i tynde skiver
Desuden
3 peberfrugter
5 spsk. olie
500 g risnudler
1 bdt. koriander

Sådan gør du

1
Færdig

Marinér oksekød og tynde både af rødløg i de øvrige ingredienser - lad trække 30 minutter eller mere ved stuetemperatur

2
Færdig

Skær peberfrugterne i tynde strimler

3
Færdig

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken

4
Færdig

Steg peberfrugterne et par minutter ved høj varme i lidt af olien - hæld i en skål

5
Færdig

Steg det marinerede kød og rødløg ad et par omgange (det skal stege, ikke koge) ved høj varme i resten af olien – 3-4 minutter pr. pandefuld - hæld i skålen

6
Færdig

Bland de kogte nudler, kød og grøntsager i skålen, hæld tilbage på panden og varm hurtigt igennem

7
Færdig

Tilføj evt. mere østerssovs, hvis nudlerne bliver for tørre

8
Færdig

Servér rygende varmt med et drys koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Frittata-i-ovn-med-spinat-og-pecorino
forrige
Opskrift: Frittata i ovn med spinat og pecorino
Friteret-moerksej-med-karrydressing
næste
Opskrift: Nem friteret mørksej med karrydressing
Frittata-i-ovn-med-spinat-og-pecorino
forrige
Opskrift: Frittata i ovn med spinat og pecorino
Friteret-moerksej-med-karrydressing
næste
Opskrift: Nem friteret mørksej med karrydressing

Tilføj Din Kommentar