Opskrift: Hvidløgspasta med baconruller

0 0
Opskrift: Hvidløgspasta med baconruller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Baconruller
500 g hakket kalv/flæsk
2 løg, revet
1 løg
0.5 dl havregryn
1 tsk. paprika
0.5 tsk. salt, peber
2 pk. bacon i skiver
Hvidløgspasta
0.5 dl olivenolie
3 fed hvidløg
1 bdt. forårsløg
1 stor chili (halvstærk)
1 dl kogevand fra pasta
1 citron, den revne skal
2 tsk. oregano
500 g pasta

Ingredienser

  • Baconruller

  • Hvidløgspasta

Et par ord om vores opskrift

Del

De her baconruller smager VILDT godt! Forestil dig saftige frikadeller med en sprød skorpe af bacon. Mums filibaba! Vi foreslår, at du serverer baconrullerne på en hurtig omgang hvidløgspasta – det er aftensmad, som alle vil elske. Ellers nyd baconrullerne som en snack til øl, drinks, natmad eller tømmermændsmad.

Læs mere om både hvidløgspasta og baconruller efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Baconruller
500 g hakket kalv/flæsk
2 løg, revet
1 løg
0.5 dl havregryn
1 tsk. paprika
0.5 tsk. salt, peber
2 pk. bacon i skiver
Hvidløgspasta
0.5 dl olivenolie
3 fed hvidløg
1 bdt. forårsløg
1 stor chili (halvstærk)
1 dl kogevand fra pasta
1 citron, den revne skal
2 tsk. oregano
500 g pasta
4 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Baconruller

Rør farsen til baconruller grundigt sammen (minus bacon) og stil på køl i mindst 1 time

2
Færdig

Tag samtidig bacon ud af køleskabet, så det får stuetemperatur og bliver blødt

3
Færdig

Tænd ovnen på 225 grader

4
Færdig

Form små pølser af farsen - de skal veje ca. 50 gram hver, så der af grundportionen bliver ca. 15 ruller

5
Færdig

Vikl 1 skive bacon om hver pølse, så al farsen er lige akkurat dækket

6
Færdig

Placér baconrullerne på en bageplade med bagepapir - bag først 15 minutter midt i ovnen, vend rullerne og bag 15 minutter på den anden side

7
Færdig

Hvidløgspasta

Sæt olivenolien over på en pande ved svag varme - knus hvidløg heri - lad småsimre i op til 10 minutter, så hvidløget afgiver smag uden at tage for meget farve

8
Færdig

Kog pastaen al dente i masser af saltet vand efter anvisningen på pakken - tag lidt af pastavandet fra

9
Færdig

Snit forårsløg og chili i halvtynde skiver

10
Færdig

Skru op for varmen under hvidløgsolien og hæld pasta, pastavand, forårsløg og chili ved

11
Færdig

Rør godt igennem, til pastavandet er opsuget, og løgene er nogenlunde møre

12
Færdig

Vend citronskal og oregano i pastaen og servér med de lune baconruller

Mere om baconruller og hvidløgspasta

Har du ikke hørt om baconruller før, så er det på høje tid. For hvis du holder af både frikadeller og bacon, så bliver baconruller muligvis din nye livret. Mums, hvor smager de altså godt.

Heldigvis er baconruller ret lette at lave:

  1. Rør en god, fast frikadellefars og lad den stå på køl mindst 1 time, så farsen samler sig
  2. Vi krydrer i øvrigt farsen med lidt paprika, men timian, allehånde eller kardemomme vil også smage dejligt – en smule salt skal der også i farsen, men husk, at bacon afgiver meget salt
  3. Imens farsen står i køleskabet, skal baconskiverne omvendt ud, så de når at få stuetemperatur – det gør dem lettere at arbejde med
  4. Brug fingrene til at forme nogle små pølser af farsen – de skal veje ca. 50 gram hver
  5. Nu skal hver farspølse omvikles med en skive af den bløde bacon, så al fars er dækket
  6. Læg de 14-16 baconruller på en bageplade foret med bagepapir
  7. Bag baconrullerne 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn
  8. Vend baconrillerne og giv dem 15 minutter mere på den anden side, til de er brune og sprøde

Du kan servere baconruller fuldstændigt som frikadeller: Som kødet til aftensmad, som snack til øl og drinks, som natmad eller som tømmermændsmad dagen efter. Lav hellere rigeligt – de bliver vildt populære.

At servere baconrullerne med hvidløgspasta ligger lige til højrebenet – det er noget, alle vil elske at spise til aftensmad. Men du kunne naturligvis også lave en hurtig omgang gammeldags stuvet spidskål eller Spicy Twists labre hvidløgskartofler.

Vi foreslår at krydre hvidløgspastaen med frisk chili, tørret oregano og citronskal. Alternativt vil frisk salvie, persille eller oregano også smage vidunderligt – lige som tørret chili eller bare sort peber sagtens kan gå an.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fyldte koteletter i fad med rodfrugter
forrige
Opskrift: Fyldte koteletter i fad med rodfrugter
Blå ost med æggeblomme
næste
Opskrift: Ost som dessert – blå ost med æggeblomme
Fyldte koteletter i fad med rodfrugter
forrige
Opskrift: Fyldte koteletter i fad med rodfrugter
Blå ost med æggeblomme
næste
Opskrift: Ost som dessert – blå ost med æggeblomme

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Ulla

Godt set! Du har fuldstændigt ret – det skal naturligvis være revet løg.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar