Ingredienser
-
200 g sorte oliven
-
2 spsk. kapers
-
3 saltede ansjoser
-
1 fed hvidløg
-
2 tsk. æbleeddike
-
1 tsk. timian
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 dl olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Tapenade er en provencalsk olivendip, hvis navn kommer af det lokale ord for kapers. For der skal kapers i blenderen sammen med de grønne eller sorte oliven. Og ansjoser og hvidløg, selvfølgelig.
En hjemmelavet oliventapenade tager 5 minutter at tilberede, og den smager uendeligt meget bedre end butikkernes færdigudgaver.
Tapenade er den perfekte dip til kiks, chips, grissini, grøntsagsstænger … eller dine egne sprøde snacks: Pensl tynde skiver franskbrød og rugbrød med olie og giv dem en hurtig tur under grillen.
Ingredienser
200 g sorte oliven | |
2 spsk. kapers | |
3 saltede ansjoser | |
1 fed hvidløg | |
2 tsk. æbleeddike | |
1 tsk. timian | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 dl olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser og server med noget sprødt til |