Ingredienser
-
Risengrød
-
2.5 dl grødris
-
2.5 dl vand
-
1 l minimælk
-
0.5 tsk. salt
-
Pære/kanel-kompot
-
20 g smør
-
4 spsk. sukker
-
2 tsk. kanel
-
4 pærer, i små tern
-
1 citron, saft og skal
Et par ord om vores opskrift
Risengrød har det med at brænde på! Det hjælper, hvis du skyller risene først. Og det hjælper endnu mere, hvis du koger grøden i ovnen. Så slipper du også for at stå og røre i gryden i tre kvarter.
Mormor lavede grøden af sødmælk; vi foreslår minimælk, der stadig giver en fed og lækker fornemmelse i munden.
Mormor serverede risengrøden med en klat smør og kanelsukker. Det smager genialt, så vi foreslår blot at supplere med nogle dejlige pærestykker.
Du kan lave klatkager af risengrød. Og risalamande. Så lav hellere en større portion med det samme.
Ingredienser
Risengrød |
|
2.5 dl grødris | |
2.5 dl vand | |
1 l minimælk | |
0.5 tsk. salt | |
Pære/kanel-kompot |
|
20 g smør | |
4 spsk. sukker | |
2 tsk. kanel | |
4 pærer, i små tern | |
1 citron, saft og skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
RisengrødSkyl risene ad et par omgange |
2
Færdig
|
Kog ris og vand op i en ovnfast gryde under omrøring, til det meste vand er fordampet - ca. 5 minutter |
3
Færdig
|
Pas på, det ikke brænder på! |
4
Færdig
|
Tilsæt mælk og salt og bring i kog under omrøring |
5
Færdig
|
Kog risengrøden ca. 30 minutter under låg i en 200 g varm ovn |
6
Færdig
|
Tjek grødens konsistens, rør lidt i den - måske skal den have 5 minutter mere? |
7
Færdig
|
Pære/kanel-kompotSmelt smør, sukker og kanel |
8
Færdig
|
Steg pæreternene 1 minut i kanelsmørret |
9
Færdig
|
Tilsæt citronsaft og -skal og kog med 1-2 minutter |
10
Færdig
|
Anret risengrøden med kompot på toppen |