Opskrift: Gammeldags risengrød
med pære/kanel-kompot

0 0
Opskrift: Gammeldags risengrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Risengrød
2.5 dl grødris
2.5 dl vand
1 l minimælk
0.5 tsk. salt
Pære/kanel-kompot
20 g smør
4 spsk. sukker
2 tsk. kanel
4 pærer, i små tern
1 citron, saft og skal

Ufejlbarlig risengrød i ovn – med en elskværdig og lynhurtig kompot på toppen

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Risengrød

  • Pære/kanel-kompot

Et par ord om vores opskrift

Del

Risengrød har det med at brænde på! Det hjælper, hvis du skyller risene først. Og det hjælper endnu mere, hvis du koger grøden i ovnen. Så slipper du også for at stå og røre i gryden i tre kvarter.

Mormor lavede grøden af sødmælk; vi foreslår minimælk, der stadig giver en fed og lækker fornemmelse i munden.

Mormor serverede risengrøden med en klat smør og kanelsukker. Det smager genialt, så vi foreslår blot at supplere med nogle dejlige pærestykker.

Du kan lave klatkager af risengrød. Og risalamande. Så lav hellere en større portion med det samme.

Ingredienser

Antal personer:
Risengrød
2.5 dl grødris
2.5 dl vand
1 l minimælk
0.5 tsk. salt
Pære/kanel-kompot
20 g smør
4 spsk. sukker
2 tsk. kanel
4 pærer, i små tern
1 citron, saft og skal
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Risengrød

Skyl risene ad et par omgange

2
Færdig

Kog ris og vand op i en ovnfast gryde under omrøring, til det meste vand er fordampet - ca. 5 minutter

3
Færdig

Pas på, det ikke brænder på!

4
Færdig

Tilsæt mælk og salt og bring i kog under omrøring

5
Færdig

Kog risengrøden ca. 30 minutter under låg i en 200 g varm ovn

6
Færdig

Tjek grødens konsistens, rør lidt i den - måske skal den have 5 minutter mere?

7
Færdig

Pære/kanel-kompot

Smelt smør, sukker og kanel

8
Færdig

Steg pæreternene 1 minut i kanelsmørret

9
Færdig

Tilsæt citronsaft og -skal og kog med 1-2 minutter

10
Færdig

Anret risengrøden med kompot på toppen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tapenade - superlækker olivendip
forrige
Opskrift: Tapenade – superlækker olivendip
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
næste
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
Opskrift: Tapenade - superlækker olivendip
forrige
Opskrift: Tapenade – superlækker olivendip
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
næste
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader

Tilføj Din Kommentar