Ingredienser
-
300 g perlespelt
-
9 dl vand
-
1 tsk. salt
-
Ovnbagte grøntsager
-
1 fennikel
-
1 squash
-
1 peberfrugt
-
2 rødløg
-
Olie
-
Salt
-
Lynstegt oksekød
-
400 g bøffer
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. soya
-
2 fed hvidløg
-
20 g ingefær
-
1 tsk. chiliflager
-
1 lime, saften
-
1 spsk. sukker
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Billedet lyver! Bunken med perlespelt, de ovnbagte grøntsager og det lynstegte kød skal rodes sammen til lun salat, som er langt mere saftig og krydret, end billedet røber. Der er masser af dybe, lækre smage i denne skønne madsalat.
Perlespelt er det sunde alternativ til ris og pasta. Det er lige så hyggeligt og blødt at spise som ris og pasta, men der er flere fibre og vitaminer i perlespelt. Kogetiden for perlespelt er 25 minutter – så er den perfekt blød uden at være smattet.
At bage grøntsager i ovnen er nok den nemmeste måde at tilberede grønt på – og samtidig den måde, der får mest smag frem i de skønne råvarer. En fennikel bliver mild og artiskokagtig i smagen, mens løg og peberfrugter bliver søde og venlige.
Din eneste opgave er at skære grøntsagerne i tykke skiver, dryppe olie og salt over og give det hele 45 minutter i ovnen. Easy-peasy.
Kødet skal være mørt, fordi det kun skal lynsteges. Bøffer er gode til formålet, men du kan også bruge kylling, svin, lam – eller tofu.
Når kødet er stegt 1 minut, begynder du at tilsætte alle de dejlige smage, som ender med at give din lune perlespelt-salat karakter: Ingefær, hvidløg, chili, soya, lime, sukker.
Også saften i de ovnbagte grøntsager giver salaten dybde. Du kan godt begynde at glæde dig.
Ingredienser
300 g perlespelt | |
9 dl vand | |
1 tsk. salt | |
Ovnbagte grøntsager |
|
1 fennikel | |
1 squash | |
1 peberfrugt | |
2 rødløg | |
Olie | |
Salt | |
Lynstegt oksekød |
|
400 g bøffer | |
4 spsk. olie | |
4 spsk. soya | |
2 fed hvidløg | |
20 g ingefær | |
1 tsk. chiliflager | |
1 lime, saften | |
1 spsk. sukker | |
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skyl perlespelten først |
2
Færdig
|
Bring perlespelt, vand og salt i kog - småkog under låg 25 minutter - og hæld det overskydende vand fra |
3
Færdig
|
Skær grøntsagerne i tykke skiver og anbring på et stykke bagepapir på en bageplade |
4
Færdig
|
Dryp med olie og drys med salt - og bag 45 minutter på næstnederste rille i en 210 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Skær bøfferne i tynde strimler og steg 1 minut i olien ved høj varme |
6
Færdig
|
Tilsæt soya, knust hvidløg og revet ingefær - steg 1 minut mere |
7
Færdig
|
Tilsæt chili, limesaft og sukker - steg 1 minut mere og tag af ilden |
8
Færdig
|
Øs perlespelt, grøntsager og kød (inkl. saft fra både grønt og kød) og rod det hele sammen til en lun salat |
9
Færdig
|
Drys med koriander og servér straks |