Opskrift: Lun perlespelt-salat med ovnbagte grøntsager
- og lynstegt, krydret oksekød

0 0
Opskrift: Lun perlespelt-salat med ovnbagte grøntsager

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g perlespelt
9 dl vand
1 tsk. salt
Ovnbagte grøntsager
1 fennikel
1 squash
1 peberfrugt
2 rødløg
Olie
Salt
Lynstegt oksekød
400 g bøffer
4 spsk. olie
4 spsk. soya
2 fed hvidløg
20 g ingefær
1 tsk. chiliflager
1 lime, saften
1 spsk. sukker
Koriander

Pragtfuld og mættende madsalat fuld af skønne smage

Ingredienser

  • Ovnbagte grøntsager

  • Lynstegt oksekød

Et par ord om vores opskrift

Del

Billedet lyver! Bunken med perlespelt, de ovnbagte grøntsager og det lynstegte kød skal rodes sammen til lun salat, som er langt mere saftig og krydret, end billedet røber. Der er masser af dybe, lækre smage i denne skønne madsalat.

Perlespelt er det sunde alternativ til ris og pasta. Det er lige så hyggeligt og blødt at spise som ris og pasta, men der er flere fibre og vitaminer i perlespelt. Kogetiden for perlespelt er 25 minutter – så er den perfekt blød uden at være smattet.

At bage grøntsager i ovnen er nok den nemmeste måde at tilberede grønt på – og samtidig den måde, der får mest smag frem i de skønne råvarer. En fennikel bliver mild og artiskokagtig i smagen, mens løg og peberfrugter bliver søde og venlige.

Din eneste opgave er at skære grøntsagerne i tykke skiver, dryppe olie og salt over og give det hele 45 minutter i ovnen. Easy-peasy.

Kødet skal være mørt, fordi det kun skal lynsteges. Bøffer er gode til formålet, men du kan også bruge kylling, svin, lam – eller tofu.

Når kødet er stegt 1 minut, begynder du at tilsætte alle de dejlige smage, som ender med at give din lune perlespelt-salat karakter: Ingefær, hvidløg, chili, soya, lime, sukker.

Også saften i de ovnbagte grøntsager giver salaten dybde. Du kan godt begynde at glæde dig.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
300 g perlespelt
9 dl vand
1 tsk. salt
Ovnbagte grøntsager
1 fennikel
1 squash
1 peberfrugt
2 rødløg
Olie
Salt
Lynstegt oksekød
400 g bøffer
4 spsk. olie
4 spsk. soya
2 fed hvidløg
20 g ingefær
1 tsk. chiliflager
1 lime, saften
1 spsk. sukker
Koriander

Sådan gør du

1
Færdig

Skyl perlespelten først

2
Færdig

Bring perlespelt, vand og salt i kog - småkog under låg 25 minutter - og hæld det overskydende vand fra

3
Færdig

Skær grøntsagerne i tykke skiver og anbring på et stykke bagepapir på en bageplade

4
Færdig

Dryp med olie og drys med salt - og bag 45 minutter på næstnederste rille i en 210 grader varm ovn

5
Færdig

Skær bøfferne i tynde strimler og steg 1 minut i olien ved høj varme

6
Færdig

Tilsæt soya, knust hvidløg og revet ingefær - steg 1 minut mere

7
Færdig

Tilsæt chili, limesaft og sukker - steg 1 minut mere og tag af ilden

8
Færdig

Øs perlespelt, grøntsager og kød (inkl. saft fra både grønt og kød) og rod det hele sammen til en lun salat

9
Færdig

Drys med koriander og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Klassisk kartoffelmad med bacon
forrige
Opskrift: Klassisk kartoffelmad med bacon
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
næste
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
Opskrift: Klassisk kartoffelmad med bacon
forrige
Opskrift: Klassisk kartoffelmad med bacon
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
næste
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen

Tilføj Din Kommentar