Opskrift: Italienske kødboller med parmesan – polpette

0 0
Opskrift: Italienske kødboller med parmesan – polpette

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
400 g hakket kalv/flæsk
50 g parmesan, fint revet
2 skalotteløg, fint revet
2 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. persille, fint hakket
1 tsk. salt, peber
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
0.5 tsk. salt, peber

Ingredienser

  • Kødboller

  • Tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Værsgo, her får du en original opskrift på ægte, italienske kødboller – polpette. Italienske kødboller består af hakket kød, løg, æg, rasp, persille og masser af revet parmesan. Kødbollerne svømmer i en lækker og utroligt nem tomatsovs – smagen er som på et vaskeægte italiensk trattoria! Servér med pasta, årstidens grøntsager og/eller hjemmebagt ciabattabrød. Bellissimo!

Læs mere om italienske kødboller med parmesan efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
400 g hakket kalv/flæsk
50 g parmesan, fint revet
2 skalotteløg, fint revet
2 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. persille, fint hakket
1 tsk. salt, peber
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
0.5 tsk. salt, peber
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør farsen til kødboller sammen

2
Færdig

Form til runde kødboller på størrelse med valnødder eller lidt større

3
Færdig

Læg kødbollerne på bagepapir og bag 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Rør ingredienserne til tomatsovs sammen - dog ikke olien

5
Færdig

Hæld olien i en stor gryde og varm op ved middelhøjt blus

6
Færdig

Fordel de bagte kødboller i olien i ét lag

7
Færdig

Hæld tomatsovsen over, bring i kog og skru ned for varmen

8
Færdig

Lad kødboller og sovs simre under låg i 20 minutter

9
Færdig

Servér med pasta eller hjemmebagt ciabattabrød

Mere om polpette – italienske kødboller med parmesan

Polpette er det italienske ord for kødboller, og naturligvis smager italienske kødboller lidt bedre end andre gode kødboller. Det livsglade folkefærd, som har givet verden pizza, pasta og limoncello, drysser nemlig godt med revet parmesan i kødfarsen, og pludselig begynder englene at synge kælent.

Ægte italienske kødboller kan laves af alt muligt kød. Hakket oksekød, hakket svinekød, hakket kalv/flæsk – ja, sågar hakket kylling eller kalkun. Og apropos kød, så indeholder nogle opskrifter på polpette en mindre dosis finthakket bacon, pancetta eller røget skinke.

Mama Castafiore triller sine hjemmelavede kødboller i håndfladerne, måske med lidt vand eller olie for at opnå den helt perfekte rundhed. Polpette er normalt lidt mindre end for eksempel danske kødboller, måske på størrelse med valnødder – men det bestemmer du selvfølgelig selv.

Polpette skal koges i selve tomatsovsen, som de serveres med. Det gør noget godt for både kødboller og sovs. Først har kødbollerne dog lige fået en tur i ovnen, så de bagefter kan holde på formerne nede i sovsen. Denne sovs er i øvrigt enklere end en traditionel italiensk tomatsovs (sugo) – den består primært af tomat, hvidløg og krydderier.

Nu tænker du måske på den legendariske Disney-klassiker Lady og Vagabonden, hvor kødbollerne er anrettet på en stor portion spaghetti? Men det er altså amerikansk madkultur, der spiller ind. Italienere spiser aldrig deres polpette med spaghetti – snarere årstidens grøntsager og/eller nogle humpler godt, hjemmebagt ciabattabrød.

Men pssst, vi skal nok lade være med at sladre, hvis du alligevel vælger at servere dine italienske kødboller med pasta under en eller anden form. Det smager altså forbandet godt!

Buon appetito.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stegt spidskål med soyakylling, røde ris og gomadressing
forrige
Opskrift: Stegt spidskål med soyakylling, røde ris og gomadressing
Pæretærte med marcipan og ingefær
næste
Opskrift: Pæretærte med marcipan og ingefær
Stegt spidskål med soyakylling, røde ris og gomadressing
forrige
Opskrift: Stegt spidskål med soyakylling, røde ris og gomadressing
Pæretærte med marcipan og ingefær
næste
Opskrift: Pæretærte med marcipan og ingefær

Tilføj Din Kommentar