Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
- og sund olivenolie

0 0
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g rugmel
50 g olivenolie
20 g sukker
10 g vand
5 g salt
1 æg
1 tsk. bagepulver, strøget
1 spsk. kommen, knust

Bag en pladefuld billige rugkiks på en god halv time

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rugkiks med kommen er det helt rigtige at stille på bordet, når du serverer ost og andet godt pålæg til en kop te eller et glas rødvin.

Vælger du at købe rugkiks i supermarkederne, skal du have den store pengepung med. Rugkiks er svimlende dyre per 100 gram.

Med denne opskrift får du til gengæld over 300 gram skønne rugkiks for et par kroner. Det er virkelig billigt. Og det er virkelig nemt. På lidt over 1/2 time står du med en hel pladefuld rigtige rugkiks.

Alt, hvad du skal gøre, er at røre 8 almindelige ingredienser sammen til en leragtig dej. Dejen anbringer du mellem 2 stykker bagepapir, ruller ud til en tynd plade med din kagerulle – og skærer pladen ud til kiks i den størrelse, du ønsker (fx 5 x 6 cm).

Rugkiksene skal nu bages mindre end 15 minutter ved 175 grader, og når de er afkølet, er det bare med at spise løs.

Hvis rugkiksene ikke skal spises med det samme, er det bedst at opbevare dem i en lufttæt beholder. Ellers bliver de bløde og uinteressante.

Glæd dig til dine egne hjemmebagte rugkiks.

Ingredienser

Antal personer:
200 g rugmel
50 g olivenolie
20 g sukker
10 g vand
5 g salt
1 æg
1 tsk. bagepulver, strøget
1 spsk. kommen, knust
2 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt alle ingredienser sammen til en leragtig dej

2
Færdig

Rul ud mellem 2 stykker bagepapir til en tynd plade på 30 x 35 cm

3
Færdig

Skær dejpladen ud til kiks på 5 x 6 cm

4
Færdig

Bag 12-15 minutter på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn

5
Færdig

Lad kiksene køle helt af på en rist, før de lægges i en lufttæt beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lun perlespelt-salat med ovnbagte grøntsager
forrige
Opskrift: Lun perlespelt-salat med ovnbagte grøntsager
Opskrift: Julekage med frugt og nødder
næste
Opskrift: Julekage med frugt og nødder
Opskrift: Lun perlespelt-salat med ovnbagte grøntsager
forrige
Opskrift: Lun perlespelt-salat med ovnbagte grøntsager
Opskrift: Julekage med frugt og nødder
næste
Opskrift: Julekage med frugt og nødder

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Rikke

God pointe. Hvis andre læser med her, så nøjes med en strøget teskefuld bagepulver. Der er bestemt heller ingen grund til at bruge mere. Tak for tippet.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar