Opskrift: Ovnbagte græske kartofler
med peberfrugt, feta og oliven

0 0
Opskrift: Ovnbagte græske kartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
2 fed hvidløg
2 spsk. oregano, frisk eller tørret
2 tsk. salt, peber
2 røde peberfrugter
2 rødløg
150 g fetaost
100 g sorte oliven
1 kg kartofler

Den skønne græske madkultur samlet i ét fad

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Alle, der har holdt ferie Grækenland mere end én gang, husker præcis, hvordan det er at spise på en taverna en lun sommeraften. Når man lukker øjnene og lader minderne komme rullende, vender alle de karakteristiske smage tilbage.

Der er næsten altid salt feta og let bitre oliven indblandet, om ikke andet så på den græske salat. Et af de foretrukne krydderier er oregano, hvis tørre støvede smag klæder både den græske salat og flere af de andre middagsretter og salater. Der vil ofte blive serveret sprøde, ovnbagte kartofler. Og ovnbagte løg og peberfrugter er heller ikke ligefrem usædvanlige på de breddegrader, blandt andet i moussaka.

Det er disse minder om den enkle, græske madkultur, der mødes i dette fad græske kartofler: Smagen af Grækenland samlet i én skøn vegetarret.

Du kan vælge at servere græske kartofler som hovedret, fx med græsk salat og tzatziki til. Eller du kan bruge de græske kartofler som tilbehør til al slags kød eller fisk, fx til en omgang græske frikadeller (keftedes).

Skal det være endnu mere uimodståeligt græsk, river du proppen af en flaske retsina. Og serverer en velvoksen Metaxa til kaffen bagefter (5-stjernet, naturligvis).

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
2 fed hvidløg
2 spsk. oregano, frisk eller tørret
2 tsk. salt, peber
2 røde peberfrugter
2 rødløg
150 g fetaost
100 g sorte oliven
1 kg kartofler
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Find et stort ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm)

2
Færdig

Hæld olie, eddike, knust hvidløg og krydderier (kun 1 tsk. salt) i fadet

3
Færdig

Skær peberfrugter i tern og rødløg i tynde både

4
Færdig

Smuldr fetaosten og halvér oliven

5
Færdig

Bland alting godt sammen i fadet

6
Færdig

Skær kartoflerne i ikke for tykke skiver og læg som et låg over blandingen nedenunder

7
Færdig

Stænk kartoflerne med olivenolie og drys med resten af saltet

8
Færdig

Bag 45 minutter midt i en 200 g varm ovn

9
Færdig

Ved servering vender du lige rundt i fadet, så alle ingredienser bliver synlige

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vermouth & tonic
forrige
Opskrift: Vermouth & tonic
Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde
næste
Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde
Opskrift: Vermouth & tonic
forrige
Opskrift: Vermouth & tonic
Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde
næste
Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here