Opskrift: Blomkålskroketter – sund junkfood
med paprika og revet ost

0 0
Opskrift: Blomkålskroketter – sund junkfood

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g blomkål
100 g mel
50 g rasp
50 g revet ost
1 æg
1 løg, revet
1 tsk. paprika
1 tsk. salt, peber

Mums! Sådan spiser man blomkål for sjov

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Blomkålskroketter er nok den nemmeste måde at få børn og kræsne mænd til at spise masser af blomkål. For kroketterne ligner og smager klart mere af fastfood eller junkfood end af noget, der faktisk er ganske sundt.

Der er nemlig masser af grøntsager i disse blomkålskroketter – ikke mindre end 500 g blomkål og et helt revet løg. Til gengæld er der næsten intet fedtstof i, kun den smule, der er i 50 g revet ost. Samtidig giver et æg gode proteiner, så blomkålskroketterne kan næsten gøre det ud for et måltid i sig selv.

Blomkålskroketterne skal bages en halv time i ovnen (uden fedtstof), og bagefter er det vigtigt, at du straks lægger dem på en rist, så de forbliver sprøde og ikke bliver bløde i bunden.

Brug blomkålskroketterne som snacks, som tilbehør til stegt kød og fisk eller som et lille mellemmåltid i utide. Servér gerne med din favoritdip eller fx en salsa verde.

Ingredienser

Antal personer:
500 g blomkål
100 g mel
50 g rasp
50 g revet ost
1 æg
1 løg, revet
1 tsk. paprika
1 tsk. salt, peber
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær blomkålen i grove stykker og kog 6 minutter i vand, der næsten dækker

2
Færdig

Hæld vandet fra og kør blomkålen til mos i foodprocessoren

3
Færdig

Rør blomkålsmosen med de øvrige ingredienser til en klistret dej

4
Færdig

Form 12-14 kroketter à ca. 10 centimeters længde og læg på en bageplade dækket af bagepapir

5
Færdig

Bag 30 minutter midt i en 225 grader varm ovn

6
Færdig

Læg straks blomkålskroketterne på en bagerist

7
Færdig

Spis lune eller kolde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Den hemmelige pastaret, som romerne holdt for sig selv i to tusinde år
forrige
Opskrift: Den autentiske opskrift på spaghetti cacio e pepe + historien bag
Opskrift: Königsberger Klopse - skønne tyske kødboller
næste
Opskrift: Königsberger Klopse – skønne tyske kødboller
Den hemmelige pastaret, som romerne holdt for sig selv i to tusinde år
forrige
Opskrift: Den autentiske opskrift på spaghetti cacio e pepe + historien bag
Opskrift: Königsberger Klopse - skønne tyske kødboller
næste
Opskrift: Königsberger Klopse – skønne tyske kødboller

2 Comments Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar