Ingredienser
-
500 g blomkål
-
100 g mel
-
50 g rasp
-
50 g revet ost
-
1 æg
-
1 løg, revet
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Blomkålskroketter er nok den nemmeste måde at få børn og kræsne mænd til at spise masser af blomkål. For kroketterne ligner og smager klart mere af fastfood eller junkfood end af noget, der faktisk er ganske sundt.
Der er nemlig masser af grøntsager i disse blomkålskroketter – ikke mindre end 500 g blomkål og et helt revet løg. Til gengæld er der næsten intet fedtstof i, kun den smule, der er i 50 g revet ost. Samtidig giver et æg gode proteiner, så blomkålskroketterne kan næsten gøre det ud for et måltid i sig selv.
Blomkålskroketterne skal bages en halv time i ovnen (uden fedtstof), og bagefter er det vigtigt, at du straks lægger dem på en rist, så de forbliver sprøde og ikke bliver bløde i bunden.
Brug blomkålskroketterne som snacks, som tilbehør til stegt kød og fisk eller som et lille mellemmåltid i utide. Servér gerne med din favoritdip eller fx en salsa verde.
Ingredienser
500 g blomkål | |
100 g mel | |
50 g rasp | |
50 g revet ost | |
1 æg | |
1 løg, revet | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær blomkålen i grove stykker og kog 6 minutter i vand, der næsten dækker |
2
Færdig
|
Hæld vandet fra og kør blomkålen til mos i foodprocessoren |
3
Færdig
|
Rør blomkålsmosen med de øvrige ingredienser til en klistret dej |
4
Færdig
|
Form 12-14 kroketter à ca. 10 centimeters længde og læg på en bageplade dækket af bagepapir |
5
Færdig
|
Bag 30 minutter midt i en 225 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Læg straks blomkålskroketterne på en bagerist |
7
Færdig
|
Spis lune eller kolde |
2 Comments Skjul kommentarer
Intet mindre end geniale ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dejligt, at du synes om dem!