Opskrift: Risotto med jordskokker og æble
- og timian

Opskrift: Risotto med jordskokker og æble

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
350 g risottoris
1.5 dl hvidvin
1 l hønsebouillon
250 g jordskokker, renset
1 syrligt æble
50 g parmesan
25 g smør
2 tsk. timian
Peber

Cremet italiensk risotto med et nordisk twist

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det nordiske køkken med vores strenge tilgang til lokale råvarer har sejret i sådan en grad, at man som dansker på én gang jubler højt og stolt – og måske begynder at kede sig en lille smule. For hvor er det sydlandske temperament, som vi jo også elsker højt?

Denne risotto er en vellykket fusion af italiensk livsglæde (læs: Vin, parmesan og smør) og sprøde, nordiske jordskokker og æbler. Og et drys timian, der jo gror både her og dér.

En herboende italiener har introduceret en lidt nemmere måde at lave risotto på, og den fremgangsmåde er vi varme tilhængere af her på Spicy Twist.

I stedet for at tilsætte væske lidt ad gangen og vente på, at det fordamper – en proces, der tager 100 år – hælder man al væsken over risene på én gang, lader 25 minutter gå (mens man måske smager lidt på resten af den flaske hvidvin, der er i retten) – og så er man næsten i mål.

Inkluderet i denne risotto-revolution er en mere afdæmpet brug af parmesan og smør. De særlige risottoris med deres høje indhold af stivelse gør retten rigeligt cremet, så parmesan og smør er udelukkende med som smagsgivere. I Danmark har vi en tendens til at bruge så store mængder af de fede mejeriprodukter, at selv en lille klat risotto lægger sig som mørtel i den stakkels mave.

Portionen her rækker til 6 forretter eller 4 hovedretter. Vi serverer lynsyltede jordskokker til – og et glas sprød riesling.

Bemærk: I risotto skal risene være al dente, dvs. med lidt bid i. Det bliver de på denne måde.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Steg skalotteløg og hvidløg blanke i olien på en sliplet-pande

2
Færdig

Tilsæt ris og steg ved højere temperatur, til risene er meget varme

3
Færdig

Tilsæt hvidvin og steg, til vinen er fordampet

4
Færdig

Hæld bouillon over og småkog 25 minutter, til væden er fordampet, og risene er al dente

5
Færdig

Rør i risene nogle gange undervejs, så de ikke brænder på - især de sidste 10 minutter

6
Færdig

Risene skal have opsuget stort set al væde, men stadig være fugtige - måske skal du skrue lidt op eller ned for blusset de sidste 5-10 minutter

7
Færdig

Imens risene småsimrer, snitter du jordskokker og æble i små tern og river parmesanen

8
Færdig

Når risene er klar, rører du jordskokker, æble, parmesan, smør, timian og peber i og varmer hurtigt igennem - pas på, det ikke brænder på

9
Færdig

Tag panden af ilden, læg låg og lad retten stå og samle sig i 5 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavet juice af grønkål og fennikel
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af grønkål og fennikel
Opskrift: Kromandens engelsk bøf med bagt kartoffel
næste
Opskrift: Kromandens engelsk bøf med bagt kartoffel
Opskrift: Hjemmelavet juice af grønkål og fennikel
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af grønkål og fennikel
Opskrift: Kromandens engelsk bøf med bagt kartoffel
næste
Opskrift: Kromandens engelsk bøf med bagt kartoffel

Tilføj Din Kommentar