Opskrift: Thai kylling i grøn karry
med citrongræs, limeblade og ingefær

0 0
Opskrift: Thai kylling i grøn karry

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Krydderblandingen
1 strå citrongræs
3 limeblade
3 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
2 spsk. grøn karry
1 terning grøntsagsbouillon
4 dl vand
1 ds. kokosmælk
Desuden
3 kyllingefileter
250 g hvide champignon
200 g bambusskud, drænet vægt
1 bdt. forårsløg
1 bdt. frisk koriander

Sådan får du den autentiske smag i din thaimad

Ingredienser

  • Krydderblandingen

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne ret smager fuldstændigt som at spise ved et godt gadekøkken i Bangkok eller ude på en palmeprydet bountystrand på en af øerne.

Mør kylling i en svimlende lækker kokossovs med bambusskud, tyndskårne champignon og forårsløg. Og så lige et drys frisk koriander til give det helt rigtige thai-pift.

Hemmeligheden (som snart ikke er en hemmelighed længere) ligger naturligvis i krydderierne. Den grønne farve i en grøn karry kommer blandt andet fra pureret citrongræs og limeblade – så hvis du tilføjer lidt mere af begge dele, får du en overdådighed af de smage, du er på udkig efter.

Det er ikke engang spor besværligt. Start med at blende de forskellige smagsgivere med lidt vand og en bouillonterning. Blandingen hælder du i kokosmælken, og 20 minutter efter tilføjer du kylling og grøntsager. 5 minutter efter er der serveret – hvor svært kan det være?

Ikke noget med olie og stegning og osende processer. Der dufter kun af dejlig kokossovs i hele hytten. Og friskkogte ris, som er det helt rigtige tilbehør her.

Er der tørstige voksne til stede, vil en flok Singha Beer eller Tiger Beer altid gøre lykke. Sawadee!

Ingredienser

Antal personer:
Krydderblandingen
1 strå citrongræs
3 limeblade
3 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
2 spsk. grøn karry
1 terning grøntsagsbouillon
4 dl vand
1 ds. kokosmælk
Desuden
3 kyllingefileter
250 g hvide champignon
200 g bambusskud, drænet vægt
1 bdt. forårsløg
1 bdt. frisk koriander
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Blend alle ingredienser til krydderblandingen helt fint og hæld i en gryde sammen med kokosmælken

2
Færdig

Småkog sovsen under låg i 20 minutter

3
Færdig

Imens skærer du kyllingen og champignonerne i meget tynde skiver, hælder vandet fra bambusskuddene og snitter forårsløgene i 2 cm lange stykker

4
Færdig

Pluk bladene af korianderen og hak stænglerne fint

5
Færdig

Når sovsen har kogt 20 minutter, hælder du kylling, grøntsager og korianderstængler i og lader koge med i 5 minutter

6
Færdig

Servér rygende varmt med et drys korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
forrige
Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
Opskrift: Sunde frikadeller uden æg
næste
Opskrift: Sunde frikadeller uden æg
Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
forrige
Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
Opskrift: Sunde frikadeller uden æg
næste
Opskrift: Sunde frikadeller uden æg

Tilføj Din Kommentar