Ingredienser
-
Krydderblandingen
-
1 strå citrongræs
-
3 limeblade
-
3 fed hvidløg
-
20 g frisk ingefær
-
2 spsk. grøn karry
-
1 terning grøntsagsbouillon
-
4 dl vand
-
1 ds. kokosmælk
-
Desuden
-
3 kyllingefileter
-
250 g hvide champignon
-
200 g bambusskud, drænet vægt
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Denne ret smager fuldstændigt som at spise ved et godt gadekøkken i Bangkok eller ude på en palmeprydet bountystrand på en af øerne.
Mør kylling i en svimlende lækker kokossovs med bambusskud, tyndskårne champignon og forårsløg. Og så lige et drys frisk koriander til give det helt rigtige thai-pift.
Hemmeligheden (som snart ikke er en hemmelighed længere) ligger naturligvis i krydderierne. Den grønne farve i en grøn karry kommer blandt andet fra pureret citrongræs og limeblade – så hvis du tilføjer lidt mere af begge dele, får du en overdådighed af de smage, du er på udkig efter.
Det er ikke engang spor besværligt. Start med at blende de forskellige smagsgivere med lidt vand og en bouillonterning. Blandingen hælder du i kokosmælken, og 20 minutter efter tilføjer du kylling og grøntsager. 5 minutter efter er der serveret – hvor svært kan det være?
Ikke noget med olie og stegning og osende processer. Der dufter kun af dejlig kokossovs i hele hytten. Og friskkogte ris, som er det helt rigtige tilbehør her.
Er der tørstige voksne til stede, vil en flok Singha Beer eller Tiger Beer altid gøre lykke. Sawadee!
Ingredienser
Krydderblandingen |
|
1 strå citrongræs | |
3 limeblade | |
3 fed hvidløg | |
20 g frisk ingefær | |
2 spsk. grøn karry | |
1 terning grøntsagsbouillon | |
4 dl vand | |
1 ds. kokosmælk | |
Desuden |
|
3 kyllingefileter | |
250 g hvide champignon | |
200 g bambusskud, drænet vægt | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser til krydderblandingen helt fint og hæld i en gryde sammen med kokosmælken |
2
Færdig
|
Småkog sovsen under låg i 20 minutter |
3
Færdig
|
Imens skærer du kyllingen og champignonerne i meget tynde skiver, hælder vandet fra bambusskuddene og snitter forårsløgene i 2 cm lange stykker |
4
Færdig
|
Pluk bladene af korianderen og hak stænglerne fint |
5
Færdig
|
Når sovsen har kogt 20 minutter, hælder du kylling, grøntsager og korianderstængler i og lader koge med i 5 minutter |
6
Færdig
|
Servér rygende varmt med et drys korianderblade |