Ingredienser
-
Kødsovs
-
300 g kyllingebryst
-
2 løg
-
2 gulerødder
-
1 squash
-
1 ds. flået tomat
-
0.5 dl vand
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. tørret basilikum
-
2 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
250 g frisk fuldkornspasta
-
150 g revet ost
Et par ord om vores opskrift
Lasagnette er dybest set det samme som lasagne – bare nemmere og hurtigere. I en lasagne lægges særlige pastaplader lagvis med fyldet; i en lasagnette blandes helt almindelige pastaer med fyldet. I denne opskrift viser vi dig, hvordan du let tilbereder en lækker hjemmelavet lasagnette med kylling uden at skulle koge kødsovs og pasta først.
Læs mere om hjemmelavet lasagnette med kylling efter opskriften.
Ingredienser
Kødsovs |
|
300 g kyllingebryst | |
2 løg | |
2 gulerødder | |
1 squash | |
1 ds. flået tomat | |
0.5 dl vand | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. tørret basilikum | |
2 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
250 g frisk fuldkornspasta | |
150 g revet ost |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd for ovnen på 200 grader |
2
Færdig
|
Skær kylling, løg, gulerødder og squash i store tern |
3
Færdig
|
Kør alle ingredienser til kødsovs til en grov grød i foodprocessoren - måske ad et par omgange |
4
Færdig
|
Hæld den rå pasta i et smurt ildfast fad |
5
Færdig
|
Hæld den rå kødsovs over den friske pasta - sørg for at pastaen bliver godt fordelt i sovsen, at den ikke klumper sammen, og at den er fuldkommen dækket af sovs |
6
Færdig
|
Bag 15 minutter midt i ovnen |
7
Færdig
|
Tag fadet ud, fordel den revne ost overalt og bag 15 minutter mere |
8
Færdig
|
Servér med en god tomatsalat eller en portion råkost |
Hjemmelavet lasagnette med kylling
Kender du tegneseriekatten Garfield? Han er velsagtens historiens største lasagneelsker. Her har han fået en flok af vennerne til at hjælpe sig med at tilberede en rigtig gammeldags lasagne fra grunden.
Som du kan se hos Garfield, laves lasagne af særlige pastaplader, der lægges i lag med andre gode sager. Lasagne smager pragtfuldt, men er ærlig talt en smule besværligt og tidskrævende at lave.
Tjek Spicy Twists opskrift på lasagne med laks og tomatsovs.
Lasagnette er næsten det samme som lasagne, bare meget nemmere og hurtigere. I en lasagnette bruger du almindelige pastaer, og du behøver ikke at lægge dem lagvis med sovsen – bare mix alting sammen i et ovnfast fad og smid i ovnen.
Her får du opskriften på en ekstra nem og hurtig hjemmelavet lasagnette. I denne version skal du ikke koge sovsen først, og hvis du bruger frisk pasta, behøver du heller ikke at koge pastaerne. Selve forberedelserne tager højst 15 minutter, og herefter skal lasagnetten bare 30 minutter i ovnen. Kan det være lettere?
1-2-3, så enkelt er det:
- Lav en rå kødsovs af kyllingebryst, grøntsager, flået tomat og krydderier, som du alt sammen kører til en grov grød i foodprocessoren
- Bland de rå, friske pastaer med den rå kødsovs i et ovnfast fad og bag 30 minutter ved 200 grader
- Halvvejs under bagningen drysser du revet ost ud over lasagnetten
Et par ord om ingredienserne
- Kødet. Kyllingebryst eller kyllingefilet er lige til at hakke i en foodprocessor sammen med løg, gulerødder og de andre ingredienser. I stedet for hele stykker benfri kylling kan du bruge hakket kød af enhver art: Hakket okse, hakket flæsk, hakket kalkun mv.
- Grøntsager. Du kan bruge alle mulige slags grøntsager i en lasagnette. Vi foreslår blandt andet squash, fordi den indeholder meget væde og ikke stjæler smagen fra de andre sager. Peberfrugter, aubergine mv. vil også fungere fint.
- Pasta. Alle slags pasta duer i en lasagnette. Hvis du bruger frisk pasta, skal den ikke koges først. Hvis du bruger tørret pasta, skal den koges al dente – og så behøver du ikke putte vand i den rå kødsovs. Vi foreslår frisk fuldkornspasta, som er sundere end almindelig pasta lavet på hvidt mel.
- Krydderier. Hvis du har en bestemt krydderiblanding, som du foretrækker i dine italienske sovser, så brug endelig den. Vi foreslår en blanding af paprika, tørret basilikum, salt og peber. Oregano, timian eller rosmarin er også en mulighed. Og chili i stedet for peber.
- Ost. Øverst på en rigtig gammeldags lasagne skal der naturligvis bechamelsovs. Men lasagnette skal jo være lidt lettere – derfor forslår vi blot revet ost. Vi brugte revet parmesan, men al mulig slags revet ost vil fungere glimrende. Fx en pose af den revne mozzarella, du kan købe til pizzaen i supermarkedet.
Tilbehør til lasagnette med kylling
Denne opskrift på lasagnette med kylling rækker til 4 personer, som dog ikke bør være grovsultne. Det er måske en lidt lille portion.
Derfor foreslår vi at servere en skål salat til lasagnetten. Det kan for eksempel være: