Ingredienser
-
400 g grønkål, frosset
-
1 spsk. mel
-
2 dl mælk
-
1 dl piskefløde
-
1 spsk. sukker
-
1.5 tsk. salt, peber
-
0.5 tsk. muskat, revet
Et par ord om vores opskrift
Grønlangkål eller stuvet grønlangkål er en gammel, dansk egnsret af den type, vi også kalder mormormad.
En gammeldags, hjemmelavet grønlangkål indeholder næsten altid fløde, salt og peber. Mange kan godt lide deres grønlangkål med en anelse sødme; det er vi helt enige i og tilsætter derfor lidt sukker.
I denne opskrift springer vi den indledende sautering i smør over. Det sparer både tid og kalorier. Vi bruger frosset, hakket grønkål, som vi har tøet op først – det sparer også tid under tilberedningen. Under alle omstændigheder skal grønlangkålen stå og snurre mindst 20 minutter for at blive mør.
Brug en blanding af fløde og mælk. På den måde bliver grønlangkålen dejligt cremet uden at virke voldsomt fedende.
Den hyggelige, stuvede grønlangkål spises ofte med medister eller glaseret skinke. Versionen med skinke er især populær ved juletid, både som middagsret som et indslag til julefrokosten.
Et par ord om tilberedning af medister: Varm en pande op med 3 spsk. olivenolie ved middelvarme, læg den rå medister på og supplér med et par halverede rødløg. Læg låg på panden! Medisteren og løgene skal nu have små 10 minutter på hver side.
Kogte kartofler er det mest almindelige tilbehør til medister og stuvet grønlangkål.
Ingredienser
400 g grønkål, frosset | |
1 spsk. mel | |
2 dl mælk | |
1 dl piskefløde | |
1 spsk. sukker | |
1.5 tsk. salt, peber | |
0.5 tsk. muskat, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tø grønkålen op, så går det hele hurtigere - læg posen i køleskabet dagen inden |
2
Færdig
|
Pisk de øvrige ingredienser sammen i en gryde |
3
Færdig
|
Rør grønkålen sammen med resten og sæt gryden over ved middelvarme |
4
Færdig
|
Grønkålen skal småkoge 20 minutter under låg - husk at røre i den undervejs |
5
Færdig
|
Smag til med salt og sukker, så smagen bliver, som du ønsker |