Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
med fløde, mælk og muskat

Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g grønkål, frosset
1 spsk. mel
2 dl mælk
1 dl piskefløde
1 spsk. sukker
1.5 tsk. salt, peber
0.5 tsk. muskat, revet

Grønlangkål med medister er en klassiker – steg et par rødløg med

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Grønlangkål eller stuvet grønlangkål er en gammel, dansk egnsret af den type, vi også kalder mormormad.

En gammeldags, hjemmelavet grønlangkål indeholder næsten altid fløde, salt og peber. Mange kan godt lide deres grønlangkål med en anelse sødme; det er vi helt enige i og tilsætter derfor lidt sukker.

I denne opskrift springer vi den indledende sautering i smør over. Det sparer både tid og kalorier. Vi bruger frosset, hakket grønkål, som vi har tøet op først – det sparer også tid under tilberedningen. Under alle omstændigheder skal grønlangkålen stå og snurre mindst 20 minutter for at blive mør.

Brug en blanding af fløde og mælk. På den måde bliver grønlangkålen dejligt cremet uden at virke voldsomt fedende.

Den hyggelige, stuvede grønlangkål spises ofte med medister eller glaseret skinke. Versionen med skinke er især populær ved juletid, både som middagsret som et indslag til julefrokosten.

Et par ord om tilberedning af medister: Varm en pande op med 3 spsk. olivenolie ved middelvarme, læg den rå medister på og supplér med et par halverede rødløg. Læg låg på panden! Medisteren og løgene skal nu have små 10 minutter på hver side.

Kogte kartofler er det mest almindelige tilbehør til medister og stuvet grønlangkål.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Tø grønkålen op, så går det hele hurtigere - læg posen i køleskabet dagen inden

2
Færdig

Pisk de øvrige ingredienser sammen i en gryde

3
Færdig

Rør grønkålen sammen med resten og sæt gryden over ved middelvarme

4
Færdig

Grønkålen skal småkoge 20 minutter under låg - husk at røre i den undervejs

5
Færdig

Smag til med salt og sukker, så smagen bliver, som du ønsker

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
forrige
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
Opskrift: Thai kylling i grøn karry
næste
Opskrift: Thai kylling i grøn karry
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
forrige
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
Opskrift: Thai kylling i grøn karry
næste
Opskrift: Thai kylling i grøn karry