Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
60 g ingefær, i tandstikstynde stave
-
400 g kyllingefilet, i store tern
-
1 rød peber, i strimler
-
2 bdt. forårsløg, i tykke skiver
-
Limebåde
-
Koriander
-
Sovs
-
4 spsk. kyllingesuppe (bouillon)
-
4 spsk. østerssovs
-
2 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. soya
-
1 spsk. riseddike (eller limesaft)
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Har du været i Thailand og prøvet at spise i en af de små, åbne restauranter, hvor mutter selv står i køkkenet? 1-2-3, så har hun fremtryllet en eller anden kolossalt lækker ret på få øjeblikke, mens du dårligt nok nåede at blinke med øjnene.
Hvis du alligevel prøvede at lure thai-mutter kunsten af, blev du sikkert grundigt i tvivl, da hun skødesløst begyndte at drysse og hælde diverse ting ned til kyllingen og ingefæren i den sydende wok. Thaier benytter ofte færdigblandede sovser, som vi ikke lige har på lager i vores egne køkkener – men så må vi jo prøve at sjusse os frem.
Kylling lynstegt med ingefær og grøntsager hedder gai pad khing på thai. Her benytter man ganske ofte svampe i retten, og det kan du også sagtens gøre. I så fald tilsætter du de skiveskårne svampe sammen med kylling og rød peber (pkt. 5).
Fordi retten skal steges så hurtigt, er det en god idé at have alle ingredienser stående klar, snittet og hakket, inden du tænder blusset. Risene skal også være parat 10 minutter efter, at du begynder at stege og brase, så dem må du hellere starte med at lave. Her kan læse om mængder og kogetider for ris.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
60 g ingefær, i tandstikstynde stave | |
400 g kyllingefilet, i store tern | |
1 rød peber, i strimler | |
2 bdt. forårsløg, i tykke skiver | |
Limebåde | |
Koriander | |
Sovs |
|
4 spsk. kyllingesuppe (bouillon) | |
4 spsk. østerssovs | |
2 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. soya | |
1 spsk. riseddike (eller limesaft) | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienser til sovs sammen |
2
Færdig
|
Varm olien op ved høj varme i en god pande eller wok og vær klar til konstant at røre kraftigt med en træpalet |
3
Færdig
|
Tilsæt hvidløg og steg 1 minut |
4
Færdig
|
Tilsæt ingefær og steg med 1 minut |
5
Færdig
|
Tilsæt kylling og rød peber og steg med ca. 3 minutter, til kyllingen næsten er gennemstegt |
6
Færdig
|
Tilsæt forårsløg og steg med 1 minut |
7
Færdig
|
Tilsæt sovsen og kog ind med kylling og grøntsager - ca. 1 minut |
8
Færdig
|
Servér rygende varmt med ris, limebåde og et drys koriander |