Opskrift: Thai kylling med ingefær (gai pad khing)
- og en mumset sovs

0 0
Opskrift: Thai kylling med ingefær (gai pad khing)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, finthakket
60 g ingefær, i tandstikstynde stave
400 g kyllingefilet, i store tern
1 rød peber, i strimler
2 bdt. forårsløg, i tykke skiver
Limebåde
Koriander
Sovs
4 spsk. kyllingesuppe (bouillon)
4 spsk. østerssovs
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. soya
1 spsk. riseddike (eller limesaft)
1 tsk. sukker

Nem og hurtig thaimad for hele familien

Ingredienser

  • Sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Har du været i Thailand og prøvet at spise i en af de små, åbne restauranter, hvor mutter selv står i køkkenet? 1-2-3, så har hun fremtryllet en eller anden kolossalt lækker ret på få øjeblikke, mens du dårligt nok nåede at blinke med øjnene.

Hvis du alligevel prøvede at lure thai-mutter kunsten af, blev du sikkert grundigt i tvivl, da hun skødesløst begyndte at drysse og hælde diverse ting ned til kyllingen og ingefæren i den sydende wok. Thaier benytter ofte færdigblandede sovser, som vi ikke lige har på lager i vores egne køkkener – men så må vi jo prøve at sjusse os frem.

Kylling lynstegt med ingefær og grøntsager hedder gai pad khing på thai. Her benytter man ganske ofte svampe i retten, og det kan du også sagtens gøre. I så fald tilsætter du de skiveskårne svampe sammen med kylling og rød peber (pkt. 5).

Fordi retten skal steges så hurtigt, er det en god idé at have alle ingredienser stående klar, snittet og hakket, inden du tænder blusset. Risene skal også være parat 10 minutter efter, at du begynder at stege og brase, så dem må du hellere starte med at lave. Her kan læse om mængder og kogetider for ris.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, finthakket
60 g ingefær, i tandstikstynde stave
400 g kyllingefilet, i store tern
1 rød peber, i strimler
2 bdt. forårsløg, i tykke skiver
Limebåde
Koriander
Sovs
4 spsk. kyllingesuppe (bouillon)
4 spsk. østerssovs
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. soya
1 spsk. riseddike (eller limesaft)
1 tsk. sukker
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør ingredienser til sovs sammen

2
Færdig

Varm olien op ved høj varme i en god pande eller wok og vær klar til konstant at røre kraftigt med en træpalet

3
Færdig

Tilsæt hvidløg og steg 1 minut

4
Færdig

Tilsæt ingefær og steg med 1 minut

5
Færdig

Tilsæt kylling og rød peber og steg med ca. 3 minutter, til kyllingen næsten er gennemstegt

6
Færdig

Tilsæt forårsløg og steg med 1 minut

7
Færdig

Tilsæt sovsen og kog ind med kylling og grøntsager - ca. 1 minut

8
Færdig

Servér rygende varmt med ris, limebåde og et drys koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavede hvidløgsbrød
forrige
Opskrift: Hjemmelavet hvidløgsbrød
Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn
næste
Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn
Opskrift: Hjemmelavede hvidløgsbrød
forrige
Opskrift: Hjemmelavet hvidløgsbrød
Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn
næste
Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here