Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 osso buco
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
3.5 dl bouillon
15 kardemommekapsler, kornene
15 peberkorn
2 stjerneanis
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 stor fennikel
3 gulerødder
3 stængler blegselleri
2 dl appelsinsaft
3 spsk. majsstivelse
500 g pasta
Appelsin-gremolata
1 bdt. persille
2 appelsiner, den revne skal
2 fed hvidløg, knust

Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn

Med fennikel, stjerneanis og appelsin-gremolata

Et delikat alternativ til den traditionelle osso buco milanese

Ingredienser

  • Appelsin-gremolata

Et par ord om vores opskrift

Del

Osso buco betyder noget i retning af knogle med hul i. Og minsandten, der ER jo hul i kalveskankens knogle, og hullet er fyldt ud med den lækreste marv, der giver smag og kraft til både denne ret og fx en god, gammeldags rødvinssovs.

Osso buco-retterne stammer traditionelt fra Lombardiet og Piemonte, og det har ført til en dejlig, men ret ensidig måde at tilberede det lækre kød på. En klassisk osso buco milanese er noget med tomat og hvidvin, salt og peber, og sådan smager de fleste osso buco-retter.

Men lad os tænke ud af boksen: Med fennikel og appelsinsaft, stjerneanis og kardemomme samt en appelsin-gremolata, hvor du bruger appelsinskal i stedet for citronskal, ja, så er du ovre i et helt andet smagsunivers. Nærmest mellemøstligt eller nordafrikansk – og det er faktisk et vanvittigt lækkert alternativ til de kendte smage.

Som tilbehør til ossobuco med fennikel og appelsin kan du snildt servere couscous/bulgur, hvis du ønsker at blive i de nordafrikanske baner. Men vi vil nu anbefale en omgang pasta, som du blander med den lækre sovs før servering.

Osso buco er ægte simremad. Det skal have lang tids braisering, men det er nemt nok, og din reelle arbejdstid er til at overse. Belønningen er en osso buco så englemør, at du kan spise den med ske.

PS. Hvis supermarkedet ‘kun’ har osso buco af oksekød, er det et fint alternativ til kalveskank.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Klip 3 huller i hinden rundt om hver osso buco

2
Færdig

Brun osso buco’erne godt af i olien på en hed pande

3
Færdig

Hæld osso buco, grofthakkede løg og hvidløg, bouillon og de knuste krydderier i en ovnfast gryde, stegeso eller tagine

4
Færdig

Braisér 2,5 timer under låg i en 150 grader varm ovn

5
Færdig

Skær fennikel, gulerødder og blegselleri i grove stykker og steg på panden fra før, til grøntsagerne begynder at falde lidt sammen og tage farve

6
Færdig

Rør appelsinsaft og majsstivelse sammen

7
Færdig

Når kødet har fået sine 2,5 timer, hælder du grøntsager og appelsinsaft ned i gryden, rører lidt rundt og giver det hele 30 minutter mere i ovnen under låg

8
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

9
Færdig

Bland finthakket persille, appelsinskal og knust hvidløg til en gremolata

10
Færdig

Fisk osso buco’erne op, rør pastaen godt rundt i sovsen og servér med et generøst drys appelsin-gremolata

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Thai kylling med ingefær (gai pad khing)
forrige
Opskrift: Thai kylling med ingefær (gai pad khing)
Opskrift: Cremet svampesuppe
næste
Opskrift: Cremet svampesuppe
Opskrift: Thai kylling med ingefær (gai pad khing)
forrige
Opskrift: Thai kylling med ingefær (gai pad khing)
Opskrift: Cremet svampesuppe
næste
Opskrift: Cremet svampesuppe