Ingredienser
-
2 dl kogende grøntsagsbouillon
-
2 avocadoer, kødet
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. olivenolie
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
-
0.5 lime, saften
-
0.5 tsk. salt
-
0.25 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
Nogen ville kalde denne sovs for avocadosovs, fordi den er lysegrøn og baseret på blendede avocadoer. Men vi kalder den i stedet vegansk bearnaisesovs, fordi den er cremet og lækker og har en kraftig smag af bearnaisekrydderiet esdragon.
Vores veganske bearnaisesovs er utroligt hurtig og let at lave. Det tager max. 10 minutter, så er du i mål og parat til at høste gæsternes begejstrede bifald. Det er en sovs, ALLE vil elske.
Fremgangsmåden er enkel: Du blender såmænd bare 2 dl varm (vegansk) grøntsagsbouillon med 2 avocadoer, 2 fed hvidløg, 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. frisk esdragon, saften af 1/2 lime og lidt salt og cayennepeber.
Vegansk bearnaisesovs – eller avocadosovs – er mild og rund og kan spises til al slags mad. Også stegt kød og fisk, hvis det ikke skal være vegansk.
Desuden kan sovsen bruges som dip, hvis du mangler noget lækkert at dyppe dine chips og rå grøntsagsstænger i.
Tip: Hvis en avocado er moden, kan du skære den over, fjerne stenen og mase kødet ud ved at trykke avocadoen på siderne. Det er lettere end at skrabe kødet ud med ske.
Ingredienser
2 dl kogende grøntsagsbouillon | |
2 avocadoer, kødet | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. olivenolie | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret | |
0.5 lime, saften | |
0.5 tsk. salt | |
0.25 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend eller stavblend alle ingredienser til en cremet sovs |
2
Færdig
|
Servér straks |
3
Færdig
|
Hvis du venter og serverer sovsen kold, så læg avocadostenene ned i sovsen og dæk sovseskålen med film - stenene forhindrer, at sovsen bliver misfarvet |