Opskrift: Nem toscansk squashtærte – scarpaccia

0 0
Opskrift: Nem toscansk squashtærte – scarpaccia

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g squash
1 løg
1 tsk. salt
130 g hvedemel
40 g majsmel
1 spsk. olivenolie
1 spsk. rosmarin
Peber
50 g parmesan
Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne skønne squashtærte er både enkel og lækker – typisk for klassisk italiensk kogekunst. Nyd den toscanske squashtærte som tilbehør til dine frikadeller, til stegt fisk eller som vegetariske pizzaslices. Ønsker du en 100% vegansk tærte, kan du bare droppe parmesan.

Læs mere om den toscanske squashtærte scarpaccia efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
500 g squash
1 løg
1 tsk. salt
130 g hvedemel
40 g majsmel
1 spsk. olivenolie
1 spsk. rosmarin
Peber
50 g parmesan
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Snit squash og løg i papirtynde skiver, helst med mandolinjern

2
Færdig

Ælt grøntsagerne med salt - bliv ved, indtil du (håndfuld for håndfuld) kan presse en masse lysegrøn saft ned i en skål

3
Færdig

Stil grøntsagerne til side, når du ikke kan presse mere saft ud

4
Færdig

Rør de to slags mel, olie, rosmarin og peber sammen med grøntsagssaften

5
Færdig

Dejen skal blive som en lidt tyk pandekagedej - tilsæt en smule vand, hvis dejen er alt for tyk

6
Færdig

Rør grøntsager og dej sammen

7
Færdig

Spred grøntsagsdejen ud i et tyndt, jævnt, sammenhængende lag på et stykke bagepapir, der er penslet med lidt olie

8
Færdig

Drys med fint revet parmesan

9
Færdig

Bag ca. 30 minutter på næstnederste rille i en 220 grader varm ovn - tærten skal blive flot lysebrun

10
Færdig

Flyt forsigtigt tærten over på en bagerist og lad køle en smule af, før du skærer den i firkanter

Mere om den toscanske squashtærte scarpaccia

Scarpaccia er navnet på en klassiker fra det italienske køkken – en tærte lavet af squash, løg og en lynhurtig dej. Det pudsige ord betyder noget i retning af ’slidt sko’, fordi tærten bliver tynd som en nedslidt skosål.

Ingen er dygtigere end italienerne, når det gælder om at forvandle sæsonens generøse høstudbytte til lækre madretter. Tænk bare på den skønne passata, hvor kilovis af modne tomater lynhurtigt omdannes til den lækreste tomatsovs, der kan bruges til alt muligt. Opskriften på hjemmelavet af passata finder du nedenfor.

Scarpaccia er opfundet i Toscana, hvor mange dejlige retter stammer fra. I sommermånederne bugner marker og køkkenhaver af squash, der på de kanter kaldes zucchini.

Squashtærten er supersimpel.

  1. Pres saften ud af tynde skiver squash og løg
  2. Rør saften med hvedemel, majsmel og krydderier
  3. Rør grøntsagerne ud i dejen
  4. Fordel dejen på et stykke bagepapir og drys med parmesan
  5. Bag 30 minutter i ovnen

Kan det være enklere?

I mange opskrifter skal der ikke engang parmesan på tærten. Det betyder to ting: For det første bliver tærten fuldkommen vegansk. For det andet bliver smagen ret neutral.

Brug scarpaccia som tilbehør til frikadeller, til laks, til alt muligt. Eller brug den som vegetariske pizzaslices i en snæver vending.

Buon appetito!

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hjemmelavet etiopisk berbere-krydderi
forrige
Opskrift: Hjemmelavet etiopisk berbere-krydderi
Hjemmelavede træstammer
næste
Opskrift: Nemme hjemmelavede træstammer
Hjemmelavet etiopisk berbere-krydderi
forrige
Opskrift: Hjemmelavet etiopisk berbere-krydderi
Hjemmelavede træstammer
næste
Opskrift: Nemme hjemmelavede træstammer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here