Ingredienser
-
500 g squash
-
1 løg
-
1 tsk. salt
-
130 g hvedemel
-
40 g majsmel
-
1 spsk. olivenolie
-
1 spsk. rosmarin
-
Peber
-
50 g parmesan
Et par ord om vores opskrift
Denne skønne squashtærte er både enkel og lækker – typisk for klassisk italiensk kogekunst. Nyd den toscanske squashtærte som tilbehør til dine frikadeller, til stegt fisk eller som vegetariske pizzaslices. Ønsker du en 100% vegansk tærte, kan du bare droppe parmesan.
Læs mere om den toscanske squashtærte scarpaccia efter opskriften.
Ingredienser
500 g squash | |
1 løg | |
1 tsk. salt | |
130 g hvedemel | |
40 g majsmel | |
1 spsk. olivenolie | |
1 spsk. rosmarin | |
Peber | |
50 g parmesan |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit squash og løg i papirtynde skiver, helst med mandolinjern |
2
Færdig
|
Ælt grøntsagerne med salt - bliv ved, indtil du (håndfuld for håndfuld) kan presse en masse lysegrøn saft ned i en skål |
3
Færdig
|
Stil grøntsagerne til side, når du ikke kan presse mere saft ud |
4
Færdig
|
Rør de to slags mel, olie, rosmarin og peber sammen med grøntsagssaften |
5
Færdig
|
Dejen skal blive som en lidt tyk pandekagedej - tilsæt en smule vand, hvis dejen er alt for tyk |
6
Færdig
|
Rør grøntsager og dej sammen |
7
Færdig
|
Spred grøntsagsdejen ud i et tyndt, jævnt, sammenhængende lag på et stykke bagepapir, der er penslet med lidt olie |
8
Færdig
|
Drys med fint revet parmesan |
9
Færdig
|
Bag ca. 30 minutter på næstnederste rille i en 220 grader varm ovn - tærten skal blive flot lysebrun |
10
Færdig
|
Flyt forsigtigt tærten over på en bagerist og lad køle en smule af, før du skærer den i firkanter |
Mere om den toscanske squashtærte scarpaccia
Scarpaccia er navnet på en klassiker fra det italienske køkken – en tærte lavet af squash, løg og en lynhurtig dej. Det pudsige ord betyder noget i retning af ’slidt sko’, fordi tærten bliver tynd som en nedslidt skosål.
Ingen er dygtigere end italienerne, når det gælder om at forvandle sæsonens generøse høstudbytte til lækre madretter. Tænk bare på den skønne passata, hvor kilovis af modne tomater lynhurtigt omdannes til den lækreste tomatsovs, der kan bruges til alt muligt. Opskriften på hjemmelavet af passata finder du nedenfor.
Scarpaccia er opfundet i Toscana, hvor mange dejlige retter stammer fra. I sommermånederne bugner marker og køkkenhaver af squash, der på de kanter kaldes zucchini.
Squashtærten er supersimpel.
- Pres saften ud af tynde skiver squash og løg
- Rør saften med hvedemel, majsmel og krydderier
- Rør grøntsagerne ud i dejen
- Fordel dejen på et stykke bagepapir og drys med parmesan
- Bag 30 minutter i ovnen
Kan det være enklere?
I mange opskrifter skal der ikke engang parmesan på tærten. Det betyder to ting: For det første bliver tærten fuldkommen vegansk. For det andet bliver smagen ret neutral.
Brug scarpaccia som tilbehør til frikadeller, til laks, til alt muligt. Eller brug den som vegetariske pizzaslices i en snæver vending.
Buon appetito!