Opskrift: Tomatcarpaccio som sommersalat

0 0
Opskrift: Tomatcarpaccio som sommersalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g cherrytomater
2 skalotteløg
3 spsk. revet parmesan
20 basilikumblade (eller anden krydderurt)
Dressing
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 spsk. soya
1 spsk. ketchup
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

I en ægte tomatcarpaccio er det tyndt skårne oksekød erstattet af tyndt skårne tomater. Herpå drysser vi tynde løgskiver, en superlækker (og nem) dressing, revet parmesan og basilikum (eller anden krydderurt). En frisk, lækker og helt ukompliceret sommersalat, ganske enkelt.

Læs mere om tomatcarpaccio efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
400 g cherrytomater
2 skalotteløg
3 spsk. revet parmesan
20 basilikumblade (eller anden krydderurt)
Dressing
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 spsk. soya
1 spsk. ketchup
5 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Find et pænt fad frem

2
Færdig

Anret tyndt skårne tomater i bunden af fadet

3
Færdig

Drys tynde skiver løg over

4
Færdig

Pisk dressingen sammen og hæld over

5
Færdig

Flemming Lund Blixt

6
Færdig

Pynt med basilikumblade

Mere om tomatcarpaccio som salat til sommermaden

Tomatcarpaccio er et oplagt alternativ til den klassiske tomatsalat som tilbehør til sommermaden.

Og her tænker vi enten på den italienske tomatsalat caprese, hvor tomaterne ledsages af frisk mozzarellaost og basilikumblade.

Eller den hellenistiske Greek Salad med agurker, løg, bredbladet persille og fetaost.

Í en tomatcarpaccio tager vi udgangspunkt i kødudgaven, hvor en ægte italiensk carpaccio (der bruges som forret eller frokostret) ofte består af tyndt skåret oksekød, frisk basilikum, parmesan og olivenolie.

Her har vi erstattet det tyndt skårne oksekød af næsten lige så tyndt skårne cherrytomater, suppleret med løg og en ganske enkel dressing.

Denne tomatcarpaccio tager 10 minutter at bikse sammen, og 2 af minutterne skal du bruge på at pynte fint med basilikumblade eller en anden krydderurt (vi havde frisk oregano i en krukke på terrassen).

Perfekt tilbehør til al slags grillkød, fisk og andre grøntsagsretter.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Nem polsk rødbedesuppe - barszcz
forrige
Opskrift: Nem polsk rødbedesuppe – barszcz
Nemme gammeldags pandekager
næste
Opskrift: Nemme gammeldags pandekager
Nem polsk rødbedesuppe - barszcz
forrige
Opskrift: Nem polsk rødbedesuppe – barszcz
Nemme gammeldags pandekager
næste
Opskrift: Nemme gammeldags pandekager

Tilføj Din Kommentar