Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
Med 4 slags fisk og hvidvinssovs

0 0
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg små kartofler
Hvidvinssovs
30 g smør
2 skalotteløg, finthakket
2 spsk. mel
2 dl piskefløde
1 dl hvidvin
Salt, peber
3 spsk. esdragon, tørret eller friskhakket
Fisk
200 g lyssej
200 g havtaske
200 g rødtunge
4 Kammuslinger
Rugmel
40 g smør
4 spsk. olivenolie
Tilbehør
3 spsk. olivenolie
12 cherrytomater
12 forårsløg

Alt godt fra havet svømmende i den lækreste sovs

Ingredienser

  • Hvidvinssovs

  • Fisk

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Fisk med en cremet hvidvinssovs er en klassiker. Det er en ret, som næsten alle mennesker kan lide – også folk, der normalt ikke spiser fisk. Det er den måde, man serverer fisk på i de danske krostuer, hvor alle retter skal være en slags livretter, der appellerer bredt.

Du kan sagtens lave denne ret med bare én slags hvid fisk. Eller laks for den sags skyld. Men vi har flottet os og bruger hele tre slags hvid fisk – OG en kammusling, som er noget af det lækreste, man kan forkæle sin gane med.

Det er faktisk ikke så svært. Hvidvinssovsen tager højst 15 minutter at lave fra start til slut. Og al fisken skal have ca. 2 minutter på hver side på en meget varm pande. Kartoflerne kan du koge inden og holde varme. Og de stegte tomater og forårsløg laver du til allersidst.

Vil du forkæle gæsterne, så servér et glas kølig chardonnay eller riesling til den gode fisk.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg små kartofler
Hvidvinssovs
30 g smør
2 skalotteløg, finthakket
2 spsk. mel
2 dl piskefløde
1 dl hvidvin
Salt, peber
3 spsk. esdragon, tørret eller friskhakket
Fisk
200 g lyssej
200 g havtaske
200 g rødtunge
4 Kammuslinger
Rugmel
40 g smør
4 spsk. olivenolie
Tilbehør
3 spsk. olivenolie
12 cherrytomater
12 forårsløg
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kartoflerne 10 minutter i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad dem stå under låg i den varme gryde

2
Færdig

Smelt smørret til sovsen, steg skalotteløgene blanke og rør nu først mel i - og bagefter fløde og hvidvin lidt ad gangen

3
Færdig

Lad sovsen småkoge ved lavt blus, til den tykner - smag til med salt og peber - og tilsæt først esdragon ved servering

4
Færdig

Gnid al fisken med lidt salt 30 minutter før tilberedning - det gør den fastere i kødet - og dup den så tør med køkkenrulle inden stegning

5
Færdig

Skær fisken ud i 4 stykker hver - lyssejen vendes i rugmel

6
Færdig

Steg fisken ved høj varme i blandingen af smør og olie, ca. 2 minutter på hver side

7
Færdig

Steg tomater og de hele forårsløg ved høj varme i olie, ca. 2 minutter på hver side - grøntsagerne må gerne branke en smule

8
Færdig

Anret det hele på varme tallerkener og drys med esdragon

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Majskolber med persilleolie
forrige
Opskrift: Majskolber med persilleolie
Opskrift: Marokkanske kyllingelår i ovn
næste
Opskrift: Marokkanske kyllingelår i ovn
Opskrift: Majskolber med persilleolie
forrige
Opskrift: Majskolber med persilleolie
Opskrift: Marokkanske kyllingelår i ovn
næste
Opskrift: Marokkanske kyllingelår i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here