Opskrift: Marokkanske kyllingelår i ovn
med ras el hanout

0 0
Opskrift: Marokkanske kyllingelår i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kyllingelår
3 spsk. ras el hanout
3 spsk. olie
1.5 tsk. salt

Ras el hanout er et genialt nordafrikansk blandingskrydderi

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Naturligvis kan du bruge denne opskrift på kyllingelår i ovn bare med salt og peber – eller andre ’normale’ krydderier, som du har liggende i krydderiskuffen. Paprika, karry, rosmarin, timian eller en kombination af chili & hvidløg.

MEN! Det marokkanske blandingskrydderi ras el hanout er altså værd at gå en tur omkring den lokale etniske grønthandler for. Det er eventyrligt lækkert, og du kan bruge det til alt muligt: Lam, kartofler, græskar, supper, simreretter mv. Vi vil næsten vædde på, at det bliver et af dine yndlingskrydderier.

Ras el hanout består som oftest af mindst 10 varme krydderier: Spidskommen, koriander, kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker plus nogle stykker til. Du kan sagtens selv blande det, hvis du har alle krydderierne liggende, men ellers gør som os: Køb det af din lokale tyrker eller bestil det på nettet.

De krydrede kyllingelår kan du spise til alt muligt: Kartoffelsalat, ovnfritter – eller hvad med at pille kødet af og bruge det som fyld i fladbrød (dem kan du også købe hos tyrkeren). Kyllingelår er også populære på skovturen og i børnenes madpakker.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kyllingelår
3 spsk. ras el hanout
3 spsk. olie
1.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Smør kyllingelårene ind i ras el hanout blandet med olie og salt

2
Færdig

Giv kyllingelårene 35 minutter i en 200 grader varm ovn

3
Færdig

Slut af med et par minutters grill, så skindet bliver sprødt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
forrige
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
Opskrift: Nordisk salade nicoise
næste
Opskrift: Nordisk salade nicoise
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
forrige
Opskrift: Velkomponeret fiskesymfoni
Opskrift: Nordisk salade nicoise
næste
Opskrift: Nordisk salade nicoise

Tilføj Din Kommentar