Ingredienser
-
Kødboller
-
400 g hakket kalv/flæsk
-
1 løg, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
50 g parmesan, revet
-
1 æg
-
1 spsk. mel
-
1 tsk. tørret basilikum
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Tomatsovs
-
2 spsk. olie
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 stængler blegselleri
-
1 gulerod
-
1 ds. flået tomat
-
1 ds. tomatpuré (lille dåse)
-
1 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. tørret oregano
-
2 tsk. balsamico
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
-
400 g pasta
-
Parmesan
-
Frisk basilikum
Et par ord om vores opskrift
Ikke et øje var tørt, da det charmerende gadekryds, Vagabonden, med snuden puffer tallerkenens sidste kødbolle over til den nuttede cockerspaniel, Lady, i Disneys tegnefilmklassiker fra 1955.
Imens står restaurantens temperamentsfulde ejer Tony og spiller harmonika med et vidende udtryk i fjæset. Vidende, ja, for han ved jo, hvordan de fristende kødboller og den lækre tomatsovs er lavet. Spaghetti Especiale, som retten hedder.
Vi gætter på, at Tony har lavet en afart af sin mors sugo, en særlig italiensk tomatsovs, som er så delikat, at Lady og Vagabonden i befippelse kommer til at kysse hinanden midtvejs i portionen.
Rigtige italienske kødboller skal steges lige som frikadeller og simre med i tomatsovsen til sidst. Det er du naturligvis velkommen til selv at gøre. Vi er bare så vilde med de kogte kødboller, man spiser her i landet, at det er vores primære ændring i Tonys Spaghetti Especiale. Men du kan altså sagtens stege farsen som små frikadeller.
Ingredienser
Kødboller |
|
400 g hakket kalv/flæsk | |
1 løg, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
50 g parmesan, revet | |
1 æg | |
1 spsk. mel | |
1 tsk. tørret basilikum | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Tomatsovs |
|
2 spsk. olie | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 stængler blegselleri | |
1 gulerod | |
1 ds. flået tomat | |
1 ds. tomatpuré (lille dåse) | |
1 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. tørret oregano | |
2 tsk. balsamico | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
400 g pasta | |
Parmesan | |
Frisk basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser til kødboller sammen og lad hvile mindst 30 minutter |
2
Færdig
|
Brug en teske og fingrene til at lave små kødboller, som sættes i småkogende, letsaltet vand |
3
Færdig
|
Når kødbollerne kommer op til overfladen, er de færdige |
4
Færdig
|
Hak grøntsagerne til tomatsovs fint og steg langsomt i den varme olie, til de bliver blanke |
5
Færdig
|
Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme i 30 minutter |
6
Færdig
|
Sovsen skal være fugtig, men ikke fuldkommen flydende |
7
Færdig
|
Du kan evt. blende sovsen med stavblender, hvis du vil have den helt jævn |
8
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne |
9
Færdig
|
Servér pasta, tomatsovs og kød med et drys parmesan og friske basilikumblade |