Opskrift: Italienske kødboller i tomatsovs
med parmesan, hvidløg og basilikum

0 0
Opskrift: Italienske kødboller i tomatsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
400 g hakket kalv/flæsk
1 løg, revet
2 fed hvidløg, revet
50 g parmesan, revet
1 æg
1 spsk. mel
1 tsk. tørret basilikum
0.5 tsk. salt
Peber
Tomatsovs
2 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
1 gulerod
1 ds. flået tomat
1 ds. tomatpuré (lille dåse)
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. balsamico
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
Peber
400 g pasta
Parmesan
Frisk basilikum

Som Lady & Vagabonden spiste i Disney-klassikeren - næsten

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Kødboller

  • Tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Ikke et øje var tørt, da det charmerende gadekryds, Vagabonden, med snuden puffer tallerkenens sidste kødbolle over til den nuttede cockerspaniel, Lady, i Disneys tegnefilmklassiker fra 1955.

Imens står restaurantens temperamentsfulde ejer Tony og spiller harmonika med et vidende udtryk i fjæset. Vidende, ja, for han ved jo, hvordan de fristende kødboller og den lækre tomatsovs er lavet. Spaghetti Especiale, som retten hedder.

Vi gætter på, at Tony har lavet en afart af sin mors sugo, en særlig italiensk tomatsovs, som er så delikat, at Lady og Vagabonden i befippelse kommer til at kysse hinanden midtvejs i portionen.

Rigtige italienske kødboller skal steges lige som frikadeller og simre med i tomatsovsen til sidst. Det er du naturligvis velkommen til selv at gøre. Vi er bare så vilde med de kogte kødboller, man spiser her i landet, at det er vores primære ændring i Tonys Spaghetti Especiale. Men du kan altså sagtens stege farsen som små frikadeller.

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
400 g hakket kalv/flæsk
1 løg, revet
2 fed hvidløg, revet
50 g parmesan, revet
1 æg
1 spsk. mel
1 tsk. tørret basilikum
0.5 tsk. salt
Peber
Tomatsovs
2 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
1 gulerod
1 ds. flået tomat
1 ds. tomatpuré (lille dåse)
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. balsamico
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
Peber
400 g pasta
Parmesan
Frisk basilikum
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser til kødboller sammen og lad hvile mindst 30 minutter

2
Færdig

Brug en teske og fingrene til at lave små kødboller, som sættes i småkogende, letsaltet vand

3
Færdig

Når kødbollerne kommer op til overfladen, er de færdige

4
Færdig

Hak grøntsagerne til tomatsovs fint og steg langsomt i den varme olie, til de bliver blanke

5
Færdig

Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme i 30 minutter

6
Færdig

Sovsen skal være fugtig, men ikke fuldkommen flydende

7
Færdig

Du kan evt. blende sovsen med stavblender, hvis du vil have den helt jævn

8
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne

9
Færdig

Servér pasta, tomatsovs og kød med et drys parmesan og friske basilikumblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem, krydret blommemarmelade
forrige
Opskrift: Nem, krydret blommemarmelade
Opskrift: Let krydret gulerodstærte
næste
Opskrift: Let krydret gulerodstærte
Opskrift: Nem, krydret blommemarmelade
forrige
Opskrift: Nem, krydret blommemarmelade
Opskrift: Let krydret gulerodstærte
næste
Opskrift: Let krydret gulerodstærte

Tilføj Din Kommentar