Opskrift: Italiensk tomatsovs (sugo)
med fennikel og chili

0 0
Opskrift: Italiensk tomatsovs (sugo)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 fennikel
1 løg
2 gulerødder
4 stængler blegselleri
2 fed hvidløg
1 stor chili (evt. fjern kerner)
4 spsk. olivenolie
2 ds. flået tomat
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. tørret basilikum

En tomatsovs (næsten), som vor Mama lavede den

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du sværger til den ægte, uforfalskede italienske tomatsovs (sugo), som Mama Italia har lavet den i århundreder, kan du nøjes med en sofritto (den hellige treenighed af stegt løg, gulerod og blegselleri) og en passata (tomatpure). Og ja, det smager som at være der selv.

Men er du knapt så religiøs, kan du trygt hoppe ombord i denne ganske let pimpede opskrift, hvor sovsen får et skud fennikel og chili. Hvorfor? Fordi fennikel er en af verdens lækreste grøntsager, og fordi chili er – uundværligt!

Sovsen er i øvrigt lavet med fuld respekt for den berømmede italienske langsommelighed. Eller slow food, som vi siger på godt dansk. God mad tager tid, basta.

Vi synes, en italiensk tomatsovs er så rig en smagsoplevelse, at det er synd at ‘svine’ den til med andet end et drys parmesan. Men hvis du har en hul kødtand, kan du snildt bruge sugo’en som basis for en omgang pasta med kødsovs. Eller som tomatsovs til pizza under din favorit-topping.

VORES sugo skal imidlertid bare serveres over en portion pasta kogt al dente. Vegetarmad på 1. klasse.

PS. Passata er her erstattet af flåede tomater. I den gode smags tjeneste vil vi anbefale at bruge økologiske tomater: Der er en verden til forskel.

Ingredienser

Antal personer:
1 fennikel
1 løg
2 gulerødder
4 stængler blegselleri
2 fed hvidløg
1 stor chili (evt. fjern kerner)
4 spsk. olivenolie
2 ds. flået tomat
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. tørret basilikum
3 fra 23 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug foodprocessoren til at hakke grøntsagerne halvfint (men ikke til mos)

2
Færdig

Steg grøntsagerne 10-15 minutter i olien, så de bliver blanke, og meget af vandindholdet fordamper

3
Færdig

Tilsæt tomat og kog sagte under låg 1-1,5 time, eller så meget du har tid til

4
Færdig

Er sovsen våd, så kog videre uden låg, til konsistensen er en lind grød, og farven er skiftet fra rød til terracotta

5
Færdig

Smag til med salt, sukker og basilikum

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på Mild og cremet blåbæryoghurt
forrige
Opskrift: Mild og cremet blåbæryoghurt
Opskrift: Cremet og knasende blomkålssuppe
næste
Opskrift: Cremet og knasende blomkålssuppe
Opskrift på Mild og cremet blåbæryoghurt
forrige
Opskrift: Mild og cremet blåbæryoghurt
Opskrift: Cremet og knasende blomkålssuppe
næste
Opskrift: Cremet og knasende blomkålssuppe

Tilføj Din Kommentar