Ingredienser
-
1 fennikel
-
1 løg
-
2 gulerødder
-
4 stængler blegselleri
-
2 fed hvidløg
-
1 stor chili (evt. fjern kerner)
-
4 spsk. olivenolie
-
2 ds. flået tomat
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. tørret basilikum
Et par ord om vores opskrift
Hvis du sværger til den ægte, uforfalskede italienske tomatsovs (sugo), som Mama Italia har lavet den i århundreder, kan du nøjes med en sofritto (den hellige treenighed af stegt løg, gulerod og blegselleri) og en passata (tomatpure). Og ja, det smager som at være der selv.
Men er du knapt så religiøs, kan du trygt hoppe ombord i denne ganske let pimpede opskrift, hvor sovsen får et skud fennikel og chili. Hvorfor? Fordi fennikel er en af verdens lækreste grøntsager, og fordi chili er – uundværligt!
Sovsen er i øvrigt lavet med fuld respekt for den berømmede italienske langsommelighed. Eller slow food, som vi siger på godt dansk. God mad tager tid, basta.
Vi synes, en italiensk tomatsovs er så rig en smagsoplevelse, at det er synd at ‘svine’ den til med andet end et drys parmesan. Men hvis du har en hul kødtand, kan du snildt bruge sugo’en som basis for en omgang pasta med kødsovs. Eller som tomatsovs til pizza under din favorit-topping.
VORES sugo skal imidlertid bare serveres over en portion pasta kogt al dente. Vegetarmad på 1. klasse.
PS. Passata er her erstattet af flåede tomater. I den gode smags tjeneste vil vi anbefale at bruge økologiske tomater: Der er en verden til forskel.
Ingredienser
1 fennikel | |
1 løg | |
2 gulerødder | |
4 stængler blegselleri | |
2 fed hvidløg | |
1 stor chili (evt. fjern kerner) | |
4 spsk. olivenolie | |
2 ds. flået tomat | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. tørret basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug foodprocessoren til at hakke grøntsagerne halvfint (men ikke til mos) |
2
Færdig
|
Steg grøntsagerne 10-15 minutter i olien, så de bliver blanke, og meget af vandindholdet fordamper |
3
Færdig
|
Tilsæt tomat og kog sagte under låg 1-1,5 time, eller så meget du har tid til |
4
Færdig
|
Er sovsen våd, så kog videre uden låg, til konsistensen er en lind grød, og farven er skiftet fra rød til terracotta |
5
Færdig
|
Smag til med salt, sukker og basilikum |