Ingredienser
-
Tærtedej
-
160 g blødt smør
-
125 g rugmel
-
125 g hvedemel
-
1 æg
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
4 spsk. rapsolie
-
3 løg, i tynde både
-
2 fed hvidløg, grofthakket
-
500 g gulerødder, revet
-
2 spsk. rosmarin
-
1 chili, hakket uden kerner
-
1 tsk. salt
-
3 æg
-
1 citron, den revne skal
-
200 g fetaost
-
1 kugle bøffelmozzarella
Et par ord om vores opskrift
Guleroden er en herlig opfindelse, sød og sund, men som hovedrolleindehaver i en tærte kræver den kvalificeret modspil, ellers bliver det en lidt anonym optræden.
I denne let krydrede gulerodstærte får den gode rod kamp til stregen af et par spsk. rosmarin, chili, hvidløg og citronskal samt masser af søde løg. Og hele 2 slags ost: En salt feta og en smeltende laber bøffelmozzarella.
Dejen er nem at have med at gøre: Blødt smør æltes med mel, æg og salt. Det tager højst 5 minutter. Vi har brugt halvt rugmel, halvt hvedemel, men al slags mel du’r – bare du ender på i alt 250 gram.
Dejen trykkes direkte ud i tærteformen. Ikke noget med at rulle den ud på et bord og svine både kagerulle og køkkenbord til. Nemt og effektivt.
Skal det være en rent vegetarisk dag, kan du servere en hyggelig tomatsalat til gulerodstærten. Skal det være knap så vegetarisk, vil skinketern gøre sig godt i tærten.
Ingredienser
Tærtedej |
|
160 g blødt smør | |
125 g rugmel | |
125 g hvedemel | |
1 æg | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
4 spsk. rapsolie | |
3 løg, i tynde både | |
2 fed hvidløg, grofthakket | |
500 g gulerødder, revet | |
2 spsk. rosmarin | |
1 chili, hakket uden kerner | |
1 tsk. salt | |
3 æg | |
1 citron, den revne skal | |
200 g fetaost | |
1 kugle bøffelmozzarella |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time |
3
Færdig
|
Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter) |
4
Færdig
|
Imens forbereder du fyldet: Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olien |
5
Færdig
|
Tilsæt reven gulerod og krydderier og steg ved middelsvag varme i 10 minutter, til grøntsagerne ikke længere er våde |
6
Færdig
|
Rør æggene sammen med citronskal, smuldr fetaosten i og rør begge dele sammen med grøntsagerne |
7
Færdig
|
Hæld fyldet over tærtebunden og skær mozzarellaen i tynde skiver, som du pynter med |
8
Færdig
|
Bag 25 minutter ved 180 grader |