Ingredienser
-
1 kg kyllingelår
-
Sesammarinade
-
2 spsk. tahin
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl soya
-
0.5 dl sesamfrø
-
0.5 citron, saften
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Danskerne er et klogt folkefærd. Vi elsker kyllingelår – og med god grund. Kyllingelår tåler en masse varme og kan derfor nemt blive både saftige og sprøde på én gang. Desuden er kyllingelår ofte på tilbud i det lokale supermarked.
Her bager vi kyllingelårene halvanden time ved lav varme. Det holder saften inde bag skindet, der samtidig bliver dejligt sprødt.
Forinden er kyllingelårene marineret nogle timer i en blanding af tahin (sesampasta), sesamfrø, soya, chili og lidt andre gode sager. Smagen bliver som noget fra 1001 nats eventyr: Spændende, fristende, eksotisk. ”Sesam, sesam, luk dig op…!”
Du kan sagtens servere en dejlig dansk kartoffelsalat til de lækre kyllingelår. Men du kan også nemt lave en spændende couscoussalat med mandler, frisk og tørret frugt, kanel og mynte – prøv denne opskrift på couscous, dog uden lam.
Ingredienser
1 kg kyllingelår | |
Sesammarinade |
|
2 spsk. tahin | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl soya | |
0.5 dl sesamfrø | |
0.5 citron, saften | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør sesammarinaden sammen |
2
Færdig
|
Marinér kyllingelårene i marinaden i en frysepose i mindst 4 timer |
3
Færdig
|
Vend posen nogle gange undervejs, så alle dele af lårene får ligget i marinade |
4
Færdig
|
Bag kyllingelårene 1,5 time i en 150 grader varm ovn |