Opskrift: Couscous med krydret lam
- og abrikoser, dadler og mynte

0 0
Opskrift: Couscous med krydret lam

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Krydret lam
400 g lammefilet, i mundrette stykker
2 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Couscous (salat)
3 dl couscous (bulgur)
5 dl vand
1 tsk. salt
1 æble, grofthakket
1 appelsin, i mindre stykker
1 rødløg, hakket
1 stor chili, uden kerner, hakket
2 gulerødder, grofthakkede
4 dadler, i mindre stykker
8 tørrede abrikoser, i mindre stykker
1 dl mandler, smuttede og grofthakkede
Mynte
Couscous-dressing
1 citron, saft og skal
0.5 dl olie
1 fed hvidløg, knust
2 spsk. piskefløde
1 spsk. honning
4 tsk. tørret mynte
2 tsk. kanel
1 tsk. salt

Et festmåltid, der sender dine gæsters smagsløg direkte til Nordafrika

Ingredienser

  • Krydret lam

  • Couscous (salat)

  • Couscous-dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad dig ikke snyde af de mange ingredienser. Ej heller af, at lammekødet er sat på spyd. Couscous med krydret lam er et sandt festmåltid, der både er nemt og hurtigt at tilberede.

Couscous (vi bruger bulgur) er en nordafrikansk ret, og en marokkansk køkkenskriver kunne også have fundet på krydderiblandingen på lammet. Piskefløden i dressingen er til gengæld meget dansk – og udelukkende tilføjet for, at couscous’en ikke skal opsuge al væden.

Vi har sat lammekødet på spyd og stegt i ovnen, men du kan også stege det på en pande, hvis det skal gå hurtigere. Eller endnu bedre: På grill!

Ingredienser

Antal personer:
Krydret lam
400 g lammefilet, i mundrette stykker
2 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Couscous (salat)
3 dl couscous (bulgur)
5 dl vand
1 tsk. salt
1 æble, grofthakket
1 appelsin, i mindre stykker
1 rødløg, hakket
1 stor chili, uden kerner, hakket
2 gulerødder, grofthakkede
4 dadler, i mindre stykker
8 tørrede abrikoser, i mindre stykker
1 dl mandler, smuttede og grofthakkede
Mynte
Couscous-dressing
1 citron, saft og skal
0.5 dl olie
1 fed hvidløg, knust
2 spsk. piskefløde
1 spsk. honning
4 tsk. tørret mynte
2 tsk. kanel
1 tsk. salt
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bland kødet med resten af ingredienserne og sæt på spyd

2
Færdig

Steg spydene 15-16 minutter i en 235 grader varm ovn - vend halvvejs

3
Færdig

Kog couscous i vand og salt i 10 minutter - hæld resterende vand fra

4
Færdig

Bland den let afkølede couscous med de øvrige ingredienser

5
Færdig

Ryst dressingen sammen og hæld over couscous-salaten

6
Færdig

Pynt couscous og kød med masser af frisk mynte

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Auberginedip (baba ganoush)
forrige
Opskrift: Auberginedip (baba ganoush)
Opskrift: Vaniljeis med nøddekrokant
næste
Opskrift: Nem og knasende nøddekrokant
Opskrift: Auberginedip (baba ganoush)
forrige
Opskrift: Auberginedip (baba ganoush)
Opskrift: Vaniljeis med nøddekrokant
næste
Opskrift: Nem og knasende nøddekrokant

Tilføj Din Kommentar