Ingredienser
-
Krydret lam
-
400 g lammefilet, i mundrette stykker
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. citronsaft
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Couscous (salat)
-
3 dl couscous (bulgur)
-
5 dl vand
-
1 tsk. salt
-
1 æble, grofthakket
-
1 appelsin, i mindre stykker
-
1 rødløg, hakket
-
1 stor chili, uden kerner, hakket
-
2 gulerødder, grofthakkede
-
4 dadler, i mindre stykker
-
8 tørrede abrikoser, i mindre stykker
-
1 dl mandler, smuttede og grofthakkede
-
Mynte
-
Couscous-dressing
-
1 citron, saft og skal
-
0.5 dl olie
-
1 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. piskefløde
-
1 spsk. honning
-
4 tsk. tørret mynte
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Lad dig ikke snyde af de mange ingredienser. Ej heller af, at lammekødet er sat på spyd. Couscous med krydret lam er et sandt festmåltid, der både er nemt og hurtigt at tilberede.
Couscous (vi bruger bulgur) er en nordafrikansk ret, og en marokkansk køkkenskriver kunne også have fundet på krydderiblandingen på lammet. Piskefløden i dressingen er til gengæld meget dansk – og udelukkende tilføjet for, at couscous’en ikke skal opsuge al væden.
Vi har sat lammekødet på spyd og stegt i ovnen, men du kan også stege det på en pande, hvis det skal gå hurtigere. Eller endnu bedre: På grill!
Ingredienser
Krydret lam |
|
400 g lammefilet, i mundrette stykker | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. citronsaft | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Couscous (salat) |
|
3 dl couscous (bulgur) | |
5 dl vand | |
1 tsk. salt | |
1 æble, grofthakket | |
1 appelsin, i mindre stykker | |
1 rødløg, hakket | |
1 stor chili, uden kerner, hakket | |
2 gulerødder, grofthakkede | |
4 dadler, i mindre stykker | |
8 tørrede abrikoser, i mindre stykker | |
1 dl mandler, smuttede og grofthakkede | |
Mynte | |
Couscous-dressing |
|
1 citron, saft og skal | |
0.5 dl olie | |
1 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. piskefløde | |
1 spsk. honning | |
4 tsk. tørret mynte | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland kødet med resten af ingredienserne og sæt på spyd |
2
Færdig
|
Steg spydene 15-16 minutter i en 235 grader varm ovn - vend halvvejs |
3
Færdig
|
Kog couscous i vand og salt i 10 minutter - hæld resterende vand fra |
4
Færdig
|
Bland den let afkølede couscous med de øvrige ingredienser |
5
Færdig
|
Ryst dressingen sammen og hæld over couscous-salaten |
6
Færdig
|
Pynt couscous og kød med masser af frisk mynte |