Ingredienser
-
4 bagekartofler
-
4 entrecotes
-
Salt, peber
-
Cremefraichedressing
-
2.5 dl cremefraiche
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 bdt. purløg, fint klippet
-
1 tsk. dijonsennep
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. paprika
-
Tomatsalat
-
400 g tomater
-
1 æble
-
1 rødløg
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. balsamico
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. tørret basilikum
Et par ord om vores opskrift
Tager du på rundtur til de hyggelige, danske krostuer, er der næppe én af de læderindbundne menuer, som ikke indeholder menupunktet:
Engelsk bøf med bagt kartoffel og cremefraichedressing
– hertil tomat i en eller anden form. Vi foreslår en frisk tomatsalat med æble, rødløg og balsamicodressing.
Hos den gode kromand vil bøffen ofte vise sig at være en entrecote. Det er pragtfuld bøfudskæring, både på grund af det møre, smagfulde kød – og på grund af den tykke fedtkant.
Her får du et par nyttige tips om, hvordan din entrecote bliver lige så god som kromandens:
- Tag bøfferne ud af køleskabet mindst 1 time før servering og giv dem salt på begge sider; det kaldes gourmetsaltning
- Varm panden godt op og steg bøffernes fedtlag, mens du holder bøfferne lodret med fingrene; det er fedtet, der skal stege her, ikke kødet
- Når der er godt med afsmeltet fedt på panden, er det dét, du skal stege bøfferne i; oksebøffer stegt i oksefedt smager formidabelt
- Steg bøfferne 2-3 minutter på den ene side ved ret høj varme, vend dem og steg videre: Når der kommer rød saft ud af bøffen, er den rød indeni (medium rare); når der kommer blank saft ud af, er bøffen svagt rosa (well done) uden at være tør
- Krydr de færdigstegte bøffer med friskkværnet peber og servér straks
Bagte kartofler er uhyggeligt lette at lave. Sørg for at købe nogle store kartofler med pæn skræl, som bare skal vaskes og måske lige have fjernet lidt ‘øjne’. Nu prikker du huller i kartoflerne med en gaffel og bager dem 1 time ved 200 grader varmluft. Bum, så er de bagte kartofler klar til at spise med sprød skræl og det hele.
Cremefraichedressingen skal have et skud hvidløg, godt med purløg, lidt dijonsennep og salt og peber. Hvor svært kan det være? Vi foretrækker selv den fede 38% cremefraiche, der er rundest i smagen – men du vælger naturligvis selv.
Skal der rødvin til din engelske bøf? Prøv med en Zinfandel eller en Barolo; så er der ikke et øje (eller smagsløg) tørt.
Ingredienser
4 bagekartofler | |
4 entrecotes | |
Salt, peber | |
Cremefraichedressing |
|
2.5 dl cremefraiche | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 bdt. purløg, fint klippet | |
1 tsk. dijonsennep | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. paprika | |
Tomatsalat |
|
400 g tomater | |
1 æble | |
1 rødløg | |
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. balsamico | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. tørret basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
BagekartoflerVask bagekartoflerne og fjern evt. ‘øjne’ og dimser |
2
Færdig
|
Prik en masse huller dybt ind i kartoflerne med en gaffel |
3
Færdig
|
Bag kartoflerne 1 time ved 200 grader varmluft |
4
Færdig
|
BøfferTag bøfferne ud af køleskabet mindst 1 time før servering og drys salt på begge sider |
5
Færdig
|
15 minutter inden servering: Varm en pande godt op og steg bøffernes fedtlag, mens du holder bøfferne lodret med fingrene; det er fedtet, der skal stege her, ikke kødet |
6
Færdig
|
Når der er godt med afsmeltet fedt på panden, så steg bøfferne 2-3 minutter på den ene side ved ret høj varme, vend dem og steg videre: Når der kommer rød saft ud af bøffen, er den rød indeni (medium rare); når der kommer blank saft ud af, er bøffen svagt rosa (well done) uden at være tør |
7
Færdig
|
Krydr de færdigstegte bøffer med friskkværnet peber og servér straks |
8
Færdig
|
CremefraichedressingRør ingredienserne sammen og lad dressingen stå køligt mindst 30 minutter |
9
Færdig
|
TomatsalatSnit tomater og æbler i grove tern og rødløg i fine tern |
10
Færdig
|
Bland alle ingredienser og lad salaten stå køligt mindst 20 minutter |