Ingredienser
-
1 fl rødvin
-
2 dl friskpresset appelsinsaft
-
1 dl brandy eller cognac
-
1 citron, saften
-
4 spsk. sukker
-
Appelsinstykker
-
Frugtstykker
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
I Spanien har man oceaner af billig rødvin, brandy og appelsiner, og i tidernes morgen har en tørstig sjæl fundet på at blande de 3 ting sammen: Hola – sangria var født!
Rødvin, brandy og appelsiner udgør livsnerven i en autentisk spansk sangria. Du kan bruge alle mulige slags rødvin, og du kan bytte brandy ud med cognac eller mørk rom – men appelsiner er et must; både saft og appelsinstykker.
For at opnå den helt rigtige frugtige smag (og komme lidt væk fra det tunge rødvinspræg) er det almindeligt at tilføje citronsaft og sukker. Og desuden masser af frugtstykker.
Brug den frugt, der er i sæson. Spicy Twist var så heldig at lave vores sangria på Gran Canaria, og her fandt vi uden problemer modne appelsiner, nektariner og abrikoser. Men æbler, pærer, honningmelon og alle slags bær vil også gøre sig fint i din helt egen private sangria.
Når sangriaen er drukket, smager frugtstykkerne forrygende godt, evt. med en kugle vaniljeis til.
Ingredienser
1 fl rødvin | |
2 dl friskpresset appelsinsaft | |
1 dl brandy eller cognac | |
1 citron, saften | |
4 spsk. sukker | |
Appelsinstykker | |
Frugtstykker | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør al væske og sukker godt sammen i en kande |
2
Færdig
|
Hæld appelsin- og frugtstykker samt is i |
3
Færdig
|
Skål |