Ingredienser
-
Chokoladesmørglasur
-
2 tsk. vaniljepulver
-
4 spsk. kakao
-
0.5 dl stærk kaffe
-
100 g søde kartofler
-
100 g blødt smør
-
200 g brun farin
-
Chokoladekage
-
250 g søde kartofler
-
1.5 dl mælk
-
1.5 dl sirup
-
1 tsk. æbleeddike
-
0.5 tsk. salt
-
0.75 dl ekstra jomfruolivenolie
-
150 g mandelmel
-
150 g hvedemel
-
50 g kakaopulver
-
4 tsk. bagepulver
-
Pynt
-
Chokoladekrymmel
Et par ord om vores opskrift
Der bliver lavet meget god og nærende mad i musikbyen New Orleans i sydstaten Louisiana. Og kagerne er mindst lige så syndige og velsmagende som de salte retter. Tænk bare på den berømte pecan pie, der bestemt ikke er for folk på slankekur.
I Sydstaterne har man en anderledes tradition for at bruge søde kartofler i både mad og kager. Det er en decideret god idé! For søde kartofler er sunde og tilfører fugt, uden at man på noget tidspunkt får fornemmelsen af at spise noget sundt.
Faktisk ’forsvinder’ de søde kartofler ind i denne skønne chokoladekage og efterlader kun en lækker saftighed, så man næsten får fornemmelsen af, at kagen ikke er bagt helt færdig. Men det er den, bare rolig.
Du skal lige koge de skrællede, skiveskårne søde kartofler i 8 minutter og bagefter mose dem. Normalt er søde kartofler så store, at du kun skal bruge 1 stk. til både kage og glasur.
Kagedejen tager 5 minutter at røre sammen. Herefter hælder du dejen i en springform foret med bagepapir og giver den 35 minutter i ovnen ved 180 grader. Det er pærelet.
Inden du laver kagen, skal du lige røre chokoladesmørglasuren sammen. Der skal bl.a. fugtige, søde kartofler, blødt smør og kaffe i, og smørglasuren bliver så flydende, at den lige skal have lov til at størkne i køleskabet et par timer, før du kan smøre den på kagen.
Denne type glasur, hvori indgår smør, kaldes på engelsk buttercream.
Det er en chokoladekage for chokoladeelskere. Derfor skal der et tykt lag chokoladeglasur på toppen, og derfor forslår vi at drysse med chokoladekrymmel til sidst. Chokolade med chokolade med chokolade.
Chokoladekagen rækker snildt til 10 personer.
Ingredienser
Chokoladesmørglasur |
|
2 tsk. vaniljepulver | |
4 spsk. kakao | |
0.5 dl stærk kaffe | |
100 g søde kartofler | |
100 g blødt smør | |
200 g brun farin | |
Chokoladekage |
|
250 g søde kartofler | |
1.5 dl mælk | |
1.5 dl sirup | |
1 tsk. æbleeddike | |
0.5 tsk. salt | |
0.75 dl ekstra jomfruolivenolie | |
150 g mandelmel | |
150 g hvedemel | |
50 g kakaopulver | |
4 tsk. bagepulver | |
Pynt |
|
Chokoladekrymmel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at skrælle de søde kartofler, skær i tykke skiver og kog 8 minutter i vand, der næsten dækker - hæld vandet fra og mos kartoflerne helt fint - husk: der skal bruges mos til både kage og glasur |
2
Færdig
|
Pisk herefter ingredienser til chokoladeglasur sammen og lad glasuren størkne et par timer i køleskab, før den kan smøres på kagen |
3
Færdig
|
Hæld alle ingredienser til chokoladekage i en skål og pisk grundigt sammen med en el-mikser |
4
Færdig
|
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir og bag 35 minutter i en 180 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Tag kagen ud af ovnen - og af formen - og lad køle af på en rist |
6
Færdig
|
Når kagen er kold og glasuren størknet, kan du smøre glasur på kagen og drysse med |
7
Færdig
|
Opbevar chokoladekagen i køleskabet, indtil den skal serveres |