Opskrift: Spitzenklasse Glühwein
gløgg på tysk med appelsin, stjerneanis og rom

0 0
Opskrift: Spitzenklasse Glühwein

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 fl rødvin
1 stjerneanis, knust
4 nelliker, knust
2 stænger kanel
1.5 dl appelsinsaft
1 appelsin i mindre stykker
50 g rørsukker
0.5 dl mørk rom

Varm, krydret vin for voksne

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvert år valfarter titusinder af småforfrosne skiløbere til afterskiing, og her kan de være så heldige at få serveret noget, der minder om gløgg. Efter et enkelt glas af den hede, røde drik er de vindblæste kinder blevet endnu rødere, og den indre varme har bredt sig. For ikke at tale om stemningen, der lynhurtigt bliver let og hyggelig.

Glühwein, som denne herlige drik hedder i Tyskland og Østrig, er en flere hundrede år gammel opfindelse, som har været nydt af det bedre borgerskab på kolde vinteraftener.

Ordet Glühwein har samme oprindelse som gløgg og betyder en glødet (dvs. opvarmet) vin.

Men Glühwein og gløgg er ikke helt det samme. Gløgg er sødere, mere familievenlig, blandt andet på grund af sukkerindholdet i de rosiner, der varmes med i drikken. Glühwein er kun en smule sødt, men smager til gengæld mere af appelsin.

I Glühwein skal der ikke en masse hyggesnask som rosiner og mandler, kun rødvin, krydderier, appelsin, en anelse sukker – og måske et skvæt mørk rom ved servering. Glühwein er med andre ord en drik for voksne.

Krydderierne kanel, nelliker og stjerneanis giver den samme fornemmelse af jul, som man også får af gløgg. Appelsinen (saft + appelsinstykker) fjerner på elegant vis meget af rødvinens tunge, mørke præg.

Har du lyst til at servere noget spiseligt til Glühwein, kan du sagtens bruge danske klassikere som æbleskiver, brunkager og pebernødder.

Opskriften rækker til 4 pæne glas.

Se også vores opskrifter på julegløgg og hvid gløgg.

Ingredienser

Antal personer:
1 fl rødvin
1 stjerneanis, knust
4 nelliker, knust
2 stænger kanel
1.5 dl appelsinsaft
1 appelsin i mindre stykker
50 g rørsukker
0.5 dl mørk rom
3 fra 20 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm alle ingredienser (minus rom) langsomt op under låg, uden at det kommer i kog - det tager måske 10 minutter

2
Færdig

Fisk appelsinstykker og kanelstænger op, tilsæt rom

3
Færdig

Servér rygende varmt af glas eller krus

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Chokoladekage med søde kartofler
forrige
Opskrift: Chokoladekage med søde kartofler
Arroz-a-banda-paella-med-fisk
næste
Opskrift: Arroz a banda – paella med fisk
Opskrift: Chokoladekage med søde kartofler
forrige
Opskrift: Chokoladekage med søde kartofler
Arroz-a-banda-paella-med-fisk
næste
Opskrift: Arroz a banda – paella med fisk

Tilføj Din Kommentar