Opskrift: Italiensk pasta med friske tomater og basilikum

0 0
Opskrift: Italiensk pasta med friske tomater og basilikum

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g pasta
3 l vand
1 spsk. salt
Tomatsovs
4 spsk. olivenolie
2 rødløg
2 fed hvidløg
500 g cherrytomater
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 dl kogevand fra pasta
50 g fintrevet parmesan
1 bdt. basilikumblade

Smag på navnet - spaghetti al pomodoro e basilico ... mmm!

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

På billedet ligner retten måske ikke noget særligt, men tro os: Smagen er verdensklasse, intet mindre.

Spaghetti al pomodoro e basilico, som retten hedder på musikalsk italiensk, er så sprængfyldt af skønne smage, at munden kræver mere, mere, mere.

De to hovedingredienser tomater og basilikum dominerer naturligvis smagsbilledet. Så hvis du beslutter dig for at prøve retten, er det vigtigt, at du får fat i nogle gode, friske cherrytomater. Masser af dem. Mindst 250 gram per person.

Når du lige har stegt lidt rødløg og hvidløg blanke, smider du tomaterne hele på panden. Her skal de stege med 10 minutters tid, til skallen brister og den gode, smagsintensive saft begynder at sive ud.

Imens dette sker, koger du pastaen al dente (så der stadig er bid i), endelig ikke mere, for pastaen og en sjat pastavand skal koge sammen med de småboblende tomater 1 minuts tid, så den lækre sovs trænger ind i pastaerne.

Næste skridt er at vende pastaen med fintrevet parmesan. Osten skal gå i forbindelse med sovs og pasta og blive en del af helheden. Der må ikke være klumper.

Nu tager du pastaen af ilden, vender friske basilikumblade i og serverer STRAKS på opvarmede tallerkener.

Mmm, Bella Italia!

Bemærk: Portionen rækker enten til 2 personer som hovedret eller 4 personer som ‘primo’, som denne type forret hedder på italiensk. Tryk på ‘+’ over ingredienslisten, hvis du vil lave retten til flere personer.

Ingredienser

Antal personer:
250 g pasta
3 l vand
1 spsk. salt
Tomatsovs
4 spsk. olivenolie
2 rødløg
2 fed hvidløg
500 g cherrytomater
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 dl kogevand fra pasta
50 g fintrevet parmesan
1 bdt. basilikumblade
3 fra 13 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Allerførst er det vigtigt, at du timer kogningen af pastaen, så den er færdig samtidig med tomatsovsen

2
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken - men kun al dente, for pastaen skal senere koge 1 minut mere

3
Færdig

Steg grofthakkede rødløg og tynde skiver hvidløg i olien ved middelvarme, til begge dele er blanke - det tager små 10 minutter

4
Færdig

Tilsæt de hele cherrytomater samt salt og chili og steg med, til tomatskallen brister, og tomatsaften begynder at flyde ud sammen med løgene - det tager igen 10 minutter

5
Færdig

Tilsæt kogevand fra pastaen og bland rundt med tomater og løg

6
Færdig

Tilsæt pastaen og vend rundt i sovsen - lad koge med 1 minuts tid, til sovsen er opsuget

7
Færdig

Vend fintrevet parmesan grundigt i pasta og sovs, så osten går i forbindelse med retten uden at klumpe

8
Færdig

Tag panden af ilden og vend basilikumbladene i pastaen

9
Færdig

Servér straks af opvarmede tallerkener

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hjemmelavet-mandelsmoer
forrige
Opskrift: Billigt hjemmelavet mandelsmør
Grapefrugt-granité
næste
Opskrift: Verdens nemmeste granité af grapefrugt
Hjemmelavet-mandelsmoer
forrige
Opskrift: Billigt hjemmelavet mandelsmør
Grapefrugt-granité
næste
Opskrift: Verdens nemmeste granité af grapefrugt

2 Comments Skjul kommentarer

Dejlig ret og den bliver endnu bedre når man har en dejlig italiener der laver hjemmelavet pasta.

Kære Mariane

Tak for endnu en sød kommentar. Vi er superglade for, at du kan bruge vores opskrifter! Vi er for resten også en lille smule misundelige over din ægteskabelige adgang til frisk pasta. Så bliver livet ikke meget bedre.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here