Ingredienser
-
250 g pasta
-
3 l vand
-
1 spsk. salt
-
Tomatsovs
-
4 spsk. olivenolie
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
500 g cherrytomater
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 dl kogevand fra pasta
-
50 g fintrevet parmesan
-
1 bdt. basilikumblade
Et par ord om vores opskrift
På billedet ligner retten måske ikke noget særligt, men tro os: Smagen er verdensklasse, intet mindre.
Spaghetti al pomodoro e basilico, som retten hedder på musikalsk italiensk, er så sprængfyldt af skønne smage, at munden kræver mere, mere, mere.
De to hovedingredienser tomater og basilikum dominerer naturligvis smagsbilledet. Så hvis du beslutter dig for at prøve retten, er det vigtigt, at du får fat i nogle gode, friske cherrytomater. Masser af dem. Mindst 250 gram per person.
Når du lige har stegt lidt rødløg og hvidløg blanke, smider du tomaterne hele på panden. Her skal de stege med 10 minutters tid, til skallen brister og den gode, smagsintensive saft begynder at sive ud.
Imens dette sker, koger du pastaen al dente (så der stadig er bid i), endelig ikke mere, for pastaen og en sjat pastavand skal koge sammen med de småboblende tomater 1 minuts tid, så den lækre sovs trænger ind i pastaerne.
Næste skridt er at vende pastaen med fintrevet parmesan. Osten skal gå i forbindelse med sovs og pasta og blive en del af helheden. Der må ikke være klumper.
Nu tager du pastaen af ilden, vender friske basilikumblade i og serverer STRAKS på opvarmede tallerkener.
Mmm, Bella Italia!
Bemærk: Portionen rækker enten til 2 personer som hovedret eller 4 personer som ‘primo’, som denne type forret hedder på italiensk. Tryk på ‘+’ over ingredienslisten, hvis du vil lave retten til flere personer.
Ingredienser
250 g pasta | |
3 l vand | |
1 spsk. salt | |
Tomatsovs |
|
4 spsk. olivenolie | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
500 g cherrytomater | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 dl kogevand fra pasta | |
50 g fintrevet parmesan | |
1 bdt. basilikumblade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Allerførst er det vigtigt, at du timer kogningen af pastaen, så den er færdig samtidig med tomatsovsen |
2
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken - men kun al dente, for pastaen skal senere koge 1 minut mere |
3
Færdig
|
Steg grofthakkede rødløg og tynde skiver hvidløg i olien ved middelvarme, til begge dele er blanke - det tager små 10 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt de hele cherrytomater samt salt og chili og steg med, til tomatskallen brister, og tomatsaften begynder at flyde ud sammen med løgene - det tager igen 10 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt kogevand fra pastaen og bland rundt med tomater og løg |
6
Færdig
|
Tilsæt pastaen og vend rundt i sovsen - lad koge med 1 minuts tid, til sovsen er opsuget |
7
Færdig
|
Vend fintrevet parmesan grundigt i pasta og sovs, så osten går i forbindelse med retten uden at klumpe |
8
Færdig
|
Tag panden af ilden og vend basilikumbladene i pastaen |
9
Færdig
|
Servér straks af opvarmede tallerkener |
2 Comments Skjul kommentarer
Dejlig ret og den bliver endnu bedre når man har en dejlig italiener der laver hjemmelavet pasta.
Kære Mariane
Tak for endnu en sød kommentar. Vi er superglade for, at du kan bruge vores opskrifter! Vi er for resten også en lille smule misundelige over din ægteskabelige adgang til frisk pasta. Så bliver livet ikke meget bedre.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist