Ingredienser
-
250 g mandler
-
2 dl vand
-
1 dl olivenolie
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Mandelsmør er en sund og velsmagende måde at spise smør på. Nogen kalder det også vegansk smør.
Mens animalsk smør fremstillet af komælk er afsindigt farligt for dit kolesteroltal og øger risikoen for åreforkalkning, ja, dér er mandelsmør det modsatte.
Både mandler og olivenolie er hjørnestene i en kolesterolrigtig kost. Begge dele er gode for dit helbred.
Mandelsmør smager fedt og godt, som almindeligt smør også gør, men fedtstofferne er som sagt sunde for kroppen.
Brug derfor mandelsmør på rugbrødet, på rundstykkerne, på knækbrødet, på pandekagerne, til bagning i brød og kager eller som dip til grøntsager.
Og så er der prisen…
Du kommer let af med 100 kr. for en bøtte mandelsmør i butikkerne. Det er en rigtig luksusvare. Lige som mandelmælk og havremælk.
Med denne opskrift sparer du 50-75% af prisen, for vi supplerer de kostbare mandler med vand, olivenolie og lidt salt. Det er derfor, vi tillader os at kalde det for billigt, hjemmelavet mandelsmør (selv om gode mandler aldrig er billige).
Hvis du er ligeglad med prisen og har en god foodprocessor, kan du lave mandelsmør alene af én ingrediens – mandler! Hertil kan du tilsætte lidt salt og/eller honning for at dreje smagen i den retning, du foretrækker.
Vi kører som sagt både vand og olivenolie i smørret. Mest vand. Det gør mandelsmørret en del billigere, og det smager stadig helt fantastisk.
Opbevar mandelsmør køligt i et skoldet sylteglas. Holdbarheden er efter sigende 3-4 uger i køleskab.
Ingredienser
250 g mandler | |
2 dl vand | |
1 dl olivenolie | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist mandlerne 10-12 minutter midt i en 200 g varm ovn |
2
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i din foodprocessor og kør løs |
3
Færdig
|
Du skal blende et pænt stykke tid - lige indtil du står med en lysebrun creme af konsistens som blødt smør |
4
Færdig
|
Opbevar mandelsmørret i køleskabet i et skoldet sylteglas |