Ingredienser
-
Overtræk
-
220 g marcipan
-
110 g flormelis
-
Fyld
-
400 g chokoladekage
-
100 g marcipan, revet
-
2 spsk. kakaopulver
-
2 spsk. hindbærmarmelade
-
2 tsk. mørk rom
-
Ender
-
80 g overtræks chokolade
Et par ord om vores opskrift
Træstammer består af en blød trøffelmasse, der er omviklet med marcipan og dyppet i chokolade. Alle, der holder af kage og søde sager, elsker de hyggelige træstammer. Træstammer er nært beslægtede med romkugler, studenterbrød og Karen Volfs berømte Snøfler.
Læs mere om nemme hjemmelavede træstammer efter opskriften.
Ingredienser
Overtræk |
|
220 g marcipan | |
110 g flormelis | |
Fyld |
|
400 g chokoladekage | |
100 g marcipan, revet | |
2 spsk. kakaopulver | |
2 spsk. hindbærmarmelade | |
2 tsk. mørk rom | |
Ender |
|
80 g overtræks chokolade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt marcipan og flormelis sammen, del i 2, køl ned i mindst 20 minutter. |
2
Færdig
|
Ælt fyldet sammen til en blød dej, form 2 pølser à 35 cm, køl ned i mindst 20 minutter. |
3
Færdig
|
Rul de 2 marcipankugler ud til 2 tynde plader mellem 2 stykker bagepapir - hver plade skal være 35 cm i længden og 12 cm i bredden. |
4
Færdig
|
Rul de 2 fyldpølser ind i hver sit marcipanovertræk |
5
Færdig
|
Skær hver pølse i 7 små træstammer, hver 5 cm lange |
6
Færdig
|
Smelt chokoladen over vandbad og dyp træstammernes ender i den smeltede chokolade (se i tekst, hvordan du evt. laver tempereret chokolade). |
7
Færdig
|
Stil på køl indtil servering. |
Mere om nemme hjemmelavede træstammer
De søde, bløde, hyggelige træstammer smager som en blanding af romkugler og studenterbrød med marcipanovertræk. Undskyld, men hvem kan ikke lide sådan en frækkert?
Hjemmelavede træstammer er geniale at servere til en kop kaffe i stedet for kage, småkager eller chokolade. De udgør også en lækker snack eller et mellemmåltid til den lille sult.
Træstammer er som sagt i familie med romkugler, studenterbrød og endog Karen Volfs berømte Snøfler. Her er det nemlig også rester af andre slags kager, som danner basis for herlighederne.
I træstammer æltes kageresterne oftest med kakao, hindbærsyltetøj og romessens, som herefter udgør en slags trøffelmasse, der omvikles med marcipan.
I vores opskrift har vi forenklet tingene en smule, men vi lover, at træstammerne smager 100%, som de skal – og at de er nemme at arbejde med.
- I stedet for almindelige kagerester bruger vi chokoladekage – for fyldet skal smage af chokolade. Hvis du bruger fx sandkage eller andre slags kage, skal du tilføje Nutella eller smeltet chokolade i fyldet. Og nej, vi har ALDRIG kagerester i hjemmet, og chokoladekage var alt for dyrt at købe, så vi endte med at bage én selv – se den lynhurtige opskrift nedenfor.
- I stedet for romessens (bvadr) bruger vi rigtig mørk rom (uhm). Hvis træstammerne skal serveres for børn, så drop rom og put en ekstra spsk. hindbærsyltetøj i.
- I mange opskrifter opereres med glukosesirup i marcipanovertrækket. Fint nok, men det er altså ikke nødvendigt, så det dropper vi.
Ingen kagerester? Lav verdens nemmeste chokoladekage
180 g sukker
150 g hvedemel
100 g smør
1.7 dl mælk
1 æg
4 spsk. kakaopulver
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
- Hæld alle ingredienser i foodprocessoren og kør til en lind dej
- Hæld dejen i en lille form foret med bagepapir
- Bag 40 minutter på næstnederste rille i en 170 grader varm ovn
Tempereret chokolade – med det helt rigtige knæk
Når du laver disse nemme hjemmelavede træstammer, kan du sagtens nøjes med bare at smelte overtrækschokoladen over vandbad og dyppe enderne heri.
MEN – hvis du synes, det er sjovt, at chokoladen giver det helt rigtige konditorknæk, når du bider i den, så sørg for at temperere chokoladen. Dette trick kan du fremover bruge til al slags chokoladeovertræk.
- Smelt 3/4 af chokoladen over vandbad
- Hak den sidste 1/4 helt fint og rør i den smeltede chokolade
- Bum! Så er din chokolade tempereret (uden termometre osv.)