Ingredienser
-
4 fuldkornstortillaer (Ø: 18 cm)
-
120 g mozzarella
-
120 g blå ost
-
Frisk rosmarin
Et par ord om vores opskrift
Sprøde tortillapandekager med smeltet blå ost og mozzarella samt et drys friske rosmarinblade … det smager usandsynligt godt og er en genial snack til en hvilken som helst drink eller velkomstdrink.
Opskriften har vi fundet hos Berlingske og blot modificeret en lille smule. Tak for lån, Tante B!
Ud over den labre smag (alt med smeltet ost smager jo fantastisk) er det naturligvis en stor fordel, at de nemme tortilla-slices bare tager 15 minutter at lave. Det er næsten lige så hurtigt som at åbne en pose franske kartofler – og meget, meget lækrere.
Om ingredienserne:
- Tortillapandekagerne køber du færdige i supermarkedet. Vi bruger dem med fuldkornsmel, men det kan også være dem lavet af helt almindeligt (usundt) mel. Vi købte de små (18 cm i diameter), men du kan også bruge de store og fordoble mængderne af ost pr. tortilla.
- Den blå ost kan være en hvilken som helst blå ost. Danablue, Gorgonzola, Bresse Bleu, Fourme d’Ambert, Saint Aigur, Stilton…
- Mozzarellaen skal være af typen, der ligger i saltvand og skal skæres i små stykker. Det kan både være en almindelig komælksmozzarella og – endnu bedre – bøffelmozzarella.
- Rosmarinen skal helst være de friske blade, men i en snæver vending går tørret rosmarin også an. Frisk rosmarin skal først drysses på efter bagning, tørret rosmarin før bagning.
Ingredienser
4 fuldkornstortillaer (Ø: 18 cm) | |
120 g mozzarella | |
120 g blå ost | |
Frisk rosmarin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på grillvarme (275 grader) |
2
Færdig
|
Anbring tortillaerne på et stykke bagepapir - måske er du nødt til at bage af et par omgange, men pyt, bagetiden er kun 3 minutter pr. plade |
3
Færdig
|
Skær ostene i mindre lunser og fordel på tortillaerne |
4
Færdig
|
Bag 2,5-3 minutter på næstnederste rille, til osten er smeltet |
5
Færdig
|
Drys friske rosmarinblade på og klip hver tortilla i 4-6 stykker |
6
Færdig
|
Servér straks |