Ingredienser
-
500 g store champignoner
-
40 g revet parmesan
-
Fyld
-
2 spsk. olie
-
1 lille løg
-
400 g hakket oksekød
-
1 spsk. tomatpuré
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Lækker forret, snack eller tapas. Det krydrede, faste kødfyld står godt til de møre, saftige svampe, og den sprøde parmesanost på toppen giver en fornemmelse af luksus i munden. Lav hellere rigeligt, for fyldte champignoner er en delikatesse, der altid hurtigt får ben at gå på.
Læs mere om bagte champignoner med kødfyld efter opskriften.
Ingredienser
500 g store champignoner | |
40 g revet parmesan | |
Fyld |
|
2 spsk. olie | |
1 lille løg | |
400 g hakket oksekød | |
1 spsk. tomatpuré | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens champignonerne, skær stokkene ud og udhul dem mest muligt indeni, uden at der går hul på dem |
2
Færdig
|
Hak stokken og udskrab fint |
3
Færdig
|
Steg det finthakkede løg blødt i olien på en pande ved middelvarme - ca. 5 minutter |
4
Færdig
|
Skru op for varmen, tilsæt kødet og steg, til det smuldrer, og væden fordamper |
5
Færdig
|
Tilsæt de finthakkede champignonstokke og steg, til væden er fordampet |
6
Færdig
|
Tag panden af ilden og tilsæt tomatpuré, hvidløg og krydderier |
7
Færdig
|
Stop fyldet ind i champignonerne - der må gerne være en lille top på |
8
Færdig
|
Pres parmesanen forsigtigt oven på fyldet |
9
Færdig
|
Læg champignonerne i et smurt ovnfast fad og bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
10
Færdig
|
Servér varme, lunkne eller kolde |
Mere om fyldte champignoner med hakket oksekød
Fyldte champignoner er en populær delikatesse, som du altid vil have succes med at servere enten som forret, snack eller som del af et større tapasudvalg.
Ofte vil man anvende de store portobellosvampe som basis for det gode fyld, men netop som en mindre appetizer er almindelige champignoner mere velegnede. Du kan bruge både hvide champignoner og markchampignoner.
Først skal champignonerne udhules. Det gør du med en teske eller en lille kniv. Fjern stokken og fortsæt forsigtigt med at udhule hver enkelt svamp mest muligt, uden at der går hul igennem. Stokken og det øvrige svampekød, der er skrabet ud, hakkes fint og steges sammen med kødfyldet.
Variationer
Du kan fylde alt muligt i de udhulede champignoner. Ris og grøntsager, flødeost og grøntsager – eller dejligt krydret kødfyld som vist her i opskriften.
Det hakkede oksekød kan uden problemer erstattes af hakket kalv/flæsk, hakket kylling, hakket lam eller indmaden fra den italienske salsiccia-pølse.
Tørret basilikum kunne også være timian, esdragon eller mynte. Muskatnød er også et velegnet krydderi.
Osten på toppen kan være parmesan, grana padano eller en god, dansk Vesterhavsost.