Opskrift: Fyldte champignoner med hakket oksekød

0 0
Opskrift: Fyldte champignoner med hakket oksekød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g store champignoner
40 g revet parmesan
Fyld
2 spsk. olie
1 lille løg
400 g hakket oksekød
1 spsk. tomatpuré
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt, peber

Ingredienser

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Lækker forret, snack eller tapas. Det krydrede, faste kødfyld står godt til de møre, saftige svampe, og den sprøde parmesanost på toppen giver en fornemmelse af luksus i munden. Lav hellere rigeligt, for fyldte champignoner er en delikatesse, der altid hurtigt får ben at gå på.

Læs mere om bagte champignoner med kødfyld efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
500 g store champignoner
40 g revet parmesan
Fyld
2 spsk. olie
1 lille løg
400 g hakket oksekød
1 spsk. tomatpuré
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt, peber
4 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens champignonerne, skær stokkene ud og udhul dem mest muligt indeni, uden at der går hul på dem

2
Færdig

Hak stokken og udskrab fint

3
Færdig

Steg det finthakkede løg blødt i olien på en pande ved middelvarme - ca. 5 minutter

4
Færdig

Skru op for varmen, tilsæt kødet og steg, til det smuldrer, og væden fordamper

5
Færdig

Tilsæt de finthakkede champignonstokke og steg, til væden er fordampet

6
Færdig

Tag panden af ilden og tilsæt tomatpuré, hvidløg og krydderier

7
Færdig

Stop fyldet ind i champignonerne - der må gerne være en lille top på

8
Færdig

Pres parmesanen forsigtigt oven på fyldet

9
Færdig

Læg champignonerne i et smurt ovnfast fad og bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

10
Færdig

Servér varme, lunkne eller kolde

Mere om fyldte champignoner med hakket oksekød

Fyldte champignoner er en populær delikatesse, som du altid vil have succes med at servere enten som forret, snack eller som del af et større tapasudvalg.

Ofte vil man anvende de store portobellosvampe som basis for det gode fyld, men netop som en mindre appetizer er almindelige champignoner mere velegnede. Du kan bruge både hvide champignoner og markchampignoner.

Først skal champignonerne udhules. Det gør du med en teske eller en lille kniv. Fjern stokken og fortsæt forsigtigt med at udhule hver enkelt svamp mest muligt, uden at der går hul igennem. Stokken og det øvrige svampekød, der er skrabet ud, hakkes fint og steges sammen med kødfyldet.

Variationer

Du kan fylde alt muligt i de udhulede champignoner. Ris og grøntsager, flødeost og grøntsager – eller dejligt krydret kødfyld som vist her i opskriften.

Det hakkede oksekød kan uden problemer erstattes af hakket kalv/flæsk, hakket kylling, hakket lam eller indmaden fra den italienske salsiccia-pølse.

Tørret basilikum kunne også være timian, esdragon eller mynte. Muskatnød er også et velegnet krydderi.

Osten på toppen kan være parmesan, grana padano eller en god, dansk Vesterhavsost.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Verdens nemmeste brownie
forrige
Opskrift: Verdens nemmeste brownie (3 ingredienser, 35 minutter)
Autolyse: Bag brød af mel, vand og salt - uden gær og surdej
næste
Autolyse: Bag brød af mel, vand og salt – uden gær og surdej
Verdens nemmeste brownie
forrige
Opskrift: Verdens nemmeste brownie (3 ingredienser, 35 minutter)
Autolyse: Bag brød af mel, vand og salt - uden gær og surdej
næste
Autolyse: Bag brød af mel, vand og salt – uden gær og surdej

Tilføj Din Kommentar