• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Skaftkoteletter i ovn – med sennep, hvidløg og rosmarin

Opskrift: Skaftkoteletter i ovn – med sennep, hvidløg og rosmarin
Let måde at få et saftigt stykke kød med masser af smag

0 0
Opskrift: Skaftkoteletter i ovn – med sennep, hvidløg og rosmarin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 skaftkoteletter à 250 g
Salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
Rosmarin

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kød, der stadig sidder på benet, smager af meget mere, end hvis benet er skåret fra. Det gælder for fisk og kylling og naturligvis også for skaftkoteletter i forhold til almindelige koteletter. For ikke at tale om cote de boeuf i forhold til en almindelig bøf.

Men hvordan sikrer man sig så, at kødet bliver saftigt, men også tilstrækkeligt stegt inde ved benet? Kød på ben har ofte en tendens til at blive for rødt inde omkring benene.

Med en kuglegrill er tricket nemt nok, for grillen fungerer som en slags ovn – se bare vores græske skaftkoteletter og indiske skaftkoteletter på grill.

Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig ovn til at tilberede de lækre skaftkoteletter til perfektion. Her er fremgangsmåden:

  1. Brun koteletterne hurtigt på begge sider på en pande
  2. Smør et lag sennep, hvidløg og rosmarin på den ene side af kødet
  3. Steg koteletterne 20 minutter midt i en 150 grader varm ovn

Spicy Twist var i Kroatien, da skaftkoteletterne blev stegt. Her kunne vi få fennikel og rødløg på størrelse med håndbolde – dem skar vi i skiver, stegte hurtigt på panden og lagde under koteletterne i ovnen.

Desuden kom vores værtinde forbi med en kurvfuld friskplukkede figner. Dem halverede vi og stegte i lidt olivenolie, til saften fordampede, og de begyndte at karamellisere på panden. Mums, for noget lækkert tilbehør (og ren KETO-diæt).

Ingredienser

Antal personer:
2 skaftkoteletter à 250 g
Salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
Rosmarin
4 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag skaftkoteletterne ud af køleskabet 1 time før tilberedning og gnid med lidt salt på begge sider

2
Færdig

Brun skaftkoteletterne hurtigt på begge sider i olivenolien ved høj varme på en pande

3
Færdig

Læg koteletterne i et ovnfast fad, smør sennep og hvidløg på oversiden og drys med frisk eller tørret rosmarin

4
Færdig

Steg koteletterne 20 minutter midt i en 150 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kalvecuvette på grill med kold bearnaise
forrige
Opskrift: Kalvecuvette på grill med kold bearnaise
Spinat-curry med champignon og tomat
næste
Opskrift: Spinat-curry med champignon og tomat
Kalvecuvette på grill med kold bearnaise
forrige
Opskrift: Kalvecuvette på grill med kold bearnaise
Spinat-curry med champignon og tomat
næste
Opskrift: Spinat-curry med champignon og tomat

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here