Opskrift: Saftig cote de boeuf på grill
inkl. gourmetsaltning

0 0
Opskrift: Saftig cote de boeuf på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg cote de boeuf
Salt, peber

Efter manges mening den lækreste udskæring på oksen

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Du må meget undskylde, hvis du personligt er mest vild med oksemørbrad – men vi her på Spicy Twist foretrækker så langt oksens mere ydmyge udskæringer. Indrømmet, intet overgår mørbraden i mørhed, men smagen i en entrecote med fedtkant er efter vores uautoriserede mening langt mere interessant. Og skal den have en tand ekstra, er der jo altid cote de boeuf.

Er du på udkig efter den udskæring på oksen, der giver de bedste bøffer eller den lækreste steg, skal du uden tvivl vælge højrebet. Især et velhængt højreb. Og ja, rigtigt gættet, cote de bouef er netop en særlig fransk afart af en højrebsbøf. En ordentlig mobbedreng, gerne på et kilo eller mere, der steges hel og skæres ud i halvtykke skiver til de heldige medspisere.

Cote de bouef – og højreb i det hele taget – er ikke smørmørt som mørbrad. Men det er mørt nok, og det smager vanvittig godt. Desværre er højreb ret pebret i pris, så det bliver nok ikke noget, de fleste af os har råd til at spise hver uge. Men så én gang om året da?

I denne opskrift steger vi en cote de boeuf på 1 kg til 4 personer. Men lad os med det samme advare: Selv om 250 gram kød per person lyder flot, er det IKKE for meget! Dels vejer benet noget. Og af en eller anden grund spiser man mere, når der er cote de boeuf på bordet, end hvis det er almindelige bøffer.

Alt kød smager bedre på grill, også cote de boeuf. Og det er heldigvis nemt nok. Vi bruger en kuglegrill, hvor briketterne er placeret på den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning.

Vores stegemetode er omvendt af de flestes. Vi lægger vores cote de boeuf (og alle andre større udskæringer) på en varm rist til indirekte stegning og slutter af med at grille kødet brunt og sprødt over direkte varme.

Som tilbehør til cote de boeuf kan du servere alt, hvad du plejer at sætte på bordet til en velstegt bøf. Først og fremmest en god, tung rødvin. Fritter og bearnaise. Grøn salat eller måske en mere fransk salat med bønner, tomater, skalotteløg og en syrligt-skarp sennepsdressing.

 

Opskrift: Saftig cote de boeuf på grill

Ingredienser

Antal personer:
1 kg cote de boeuf
Salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Tag din cote de bouef ud af køleskabet 2 timer, før den skal steges

2
Færdig

Giv samtidig kødet et let lag salt - det kaldes gourmetsaltning og både mørner kødet og mindsker stegesvindet senere hen

3
Færdig

Læg din cote de boeuf på en gennemvarm rist og grill 20-25 minutter (afhængig af tykkelsen) ved indirekte varme

4
Færdig

Grill 2-3 minutter på hver side over direkte varme, så kødet får masser af farve og stegeskorpe

5
Færdig

Lad din cote de boeuf hvile 10-15 minutter, før du krydrer med lidt ekstra salt og peber og skærer den ud i 0,5-1 cm tykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem og sund purløgsolie
forrige
Opskrift: Nem og sund purløgsolie
Opskrift: Sund og lækker bønnesalat
næste
Opskrift: Sund og lækker bønnesalat
Opskrift: Nem og sund purløgsolie
forrige
Opskrift: Nem og sund purløgsolie
Opskrift: Sund og lækker bønnesalat
næste
Opskrift: Sund og lækker bønnesalat

Tilføj Din Kommentar