Opskrift: Spinat-curry med champignon og tomat
Skøn vegetarret - eller lækkert tilbehør…?

0 0
Opskrift: Spinat-curry med champignon og tomat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Spinat-curry
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
3 tsk. karry
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
300 g spinat, skyllet
3 spsk. græsk yoghurt
Desuden
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
250 g champignon
250 g cherrytomater
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Spinat-curry

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne skønne spinat-curry er tilpasset efter en indisk opskrift. I Indien bruger man imidlertid mange flere krydderier (besværligt) samt ghee (klaret smør – usundt) og somme tider double cream (piskefløde – usundt).

Dagens udgave af spinat-curry er nemmere, hurtigere og sundere end på det indiske subkontinent.

Som krydderier nøjes vi med et par teskefulde helt almindelig karry og samt lidt kanel – du kan evt. tilsætte en smule knust spidskommen, frisk ingefær og gurkemeje, hvis smag og farve skal være dybere. Som fedtstof foreslår vi den sunde olivenolie – og til sidst nogle solide skefulde græsk yoghurt for at give den cremede struktur.

Du kan bruge spinat-curry med champignon og cherrytomater som en skøn grøn hovedret sammen med en skål velkogte ris og evt. hjemmebagte butter naan.

Alternativt vil spinat-curry fungere godt som lækkert tilbehør til fx karrystegt kylling eller langtidsstegte kyllingelår.

Det tager 25-30 minutter at lave spinat-curry fra bunden. Fremgangsmåden er, at du laver spinat-curryen i en gryde for sig selv – og steger halve champignoner og cherrytomater på en pande imens. Til sidst hælder du spinat-curryen over svampe og tomater, varmer igennem og kalder til bords.

Ingredienser

Antal personer:
Spinat-curry
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
3 tsk. karry
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
300 g spinat, skyllet
3 spsk. græsk yoghurt
Desuden
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
250 g champignon
250 g cherrytomater

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en stor gryde og steg finthakket løg og hvidløg blanke ved middellav varme - ca. 10 minutter

2
Færdig

Skru lidt op for varmen, tilsæt krydderierne og steg med 1 minut

3
Færdig

Hæld spinatbladene ved og steg med, til spinaten falder sammen, og vandet fordamper

4
Færdig

Rør yoghurten i og varm igennem

5
Færdig

Tag gryden af ilden og blend eller stavblend spinatblandingen til en cremet sovs

6
Færdig

Imens du har lavet spinat-curryen, har du samtidig stegt de halverede champignoner i olie og salt ved middelhøj varme på en pande - vandet skal fordampe og svampene blive lysebrune

7
Færdig

Når svampene er næsten færdige, hælder du de hele tomater ved og varmer dem igennem

8
Færdig

Til sidst hælder du spinatblandingen over svampe og tomater og varmer igennem

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Skaftkoteletter i ovn - med sennep, hvidløg og rosmarin
forrige
Opskrift: Skaftkoteletter i ovn – med sennep, hvidløg og rosmarin
Ceviche af havtaske med Sancerre
næste
Opskrift: Ceviche af havtaske med Sancerre
Skaftkoteletter i ovn - med sennep, hvidløg og rosmarin
forrige
Opskrift: Skaftkoteletter i ovn – med sennep, hvidløg og rosmarin
Ceviche af havtaske med Sancerre
næste
Opskrift: Ceviche af havtaske med Sancerre

Tilføj Din Kommentar