Opskrift: Græske skaftkoteletter på grill
med grillmarinade af rosmarin

0 0
Opskrift: Græske skaftkoteletter på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 tykke skaftkoteletter
Grillmarinade
2 spsk. frisk rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber

Tag med os til Grækenland en lun sommeraften

Ingredienser

  • Grillmarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

En af de dejlige oplevelser i Grækenland er at vandre rundt på støvede stier i naturen og nyde synet og duftene af krydderurter, der vokser vildt. Timian, oregano, rosmarin.

Grækerne er geniale til at bruge de friske krydderurter i maden. Timian ryger i gryderetterne, tørret oregano drysses på den græske salat og rosmarin krydrer det skønne grillede kød.

Ikke meget kød egner sig bedre til grill end svinekød. Og allerbedst smager næsten en skaftkotelet på et par centimeters tykkelse med ben og det hele. Den tykke kotelet kan tåle længere tid på grillen og opnår dermed en mere intens smag, samtidig med at den stadig er drivende saftig ved servering.

Med denne særlige grillmarinade af rosmarin behøver du ikke at marinere skaftkoteletterne på forhånd. Du skal bare love os at tage kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning.

Grillning af skaftkoteletter er en kombination af indirekte og direkte varme. Først 10 minutter på indirekte grill for at (næsten) gennemstege kødet. Dernæst 2 minutter på hver side over direkte varme for at give koteletterne stegeskorpe.

Se også vores opskrift på indiske skaftkoteletter på grill.

Som tilbehør til græske skaftkoteletter på grill skal du naturligvis servere en klassisk græsk salat og tzatziki samt måske et fad ovnfritter. Og en flaske retsina. Yamas!

Ingredienser

Antal personer:
2 tykke skaftkoteletter
Grillmarinade
2 spsk. frisk rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag skaftkoteletterne ud af køleskabet 1 time før tilberedning

2
Færdig

Knus de øvrige ingredienser i en stenmorter eller med stavblender, til konsistensen er som majonæse

3
Færdig

Smør grillmarinaden overalt på skaftkoteletterne

4
Færdig

Grill skaftkoteletterne 10 minutter ved indirekte varme og 2 minutter på hver side direkte over de glødende briketter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn
forrige
Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn
Opskrifter: Pandestegte thailandske havtaskekæber
næste
Opskrift: Pandestegte thailandske havtaskekæber
Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn
forrige
Opskrift: Fattigmands-æggekage i ovn
Opskrifter: Pandestegte thailandske havtaskekæber
næste
Opskrift: Pandestegte thailandske havtaskekæber

Tilføj Din Kommentar