Opskrift: Nem æbletærte med brunsviger-snask
- plus ingefær og grovvalsede havregryn

Opskrift: Nem æbletærte med brunsviger-snask

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
150 g smør
100 g hvedemel
100 g havregryn
100 g sukker
1 æg
2 tsk. bagepulver
Brunsviger-snask
150 g brun farin
100 g blødt smør
1 spsk. kanel
10 g ingefær, revet
Desuden
4 æbler i både
Flormelis

En helt særlig æbletærte med kanel og dobbelt op på alt det sjove

Ingredienser

  • Mørdej

  • Brunsviger-snask

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Nogen elsker æbletærte for smagen af den dejlige frugt. Nogen elsker brunsviger, fordi den er så dejligt sød og snasket. Tænk, hvis man kunne kombinere de to gange lækkerhed i én forrygende kage!?

Denne indlysende gode idé – æbletærte + brunsviger – er undfanget af den dygtige madudvikler Mads Vinfeld Andersen, som under sit alias Madsvin kreerer mange fine opskrifter. Du finder den originale opskrift her.

Vi har erstattet halvdelen af hvedemelet i Madsvins æbletærte med grovvalsede havregryn. Det giver en mere crunchy (og sundere) bund. Desuden har vi droppet vanilje i mørdejen, men til gengæld brugt meget mere kanel og lidt frisk ingefær i brunsviger-snasket.

Af andre ændringer i forhold til den oprindelige opskrift skal nævnes 10 minutter længere bagetid og enkelte forenklinger i fremgangsmåden.

Første hold gæster, der smagte æbletærten, var ellevilde. “Hold da op, hvor er den smumset!” hvinede den ene. Hendes mere fåmælte husbond brummede: “Jeg synes, det første stykke var MEGET småt” og rakte sin tomme tallerken frem for at få mere.

Brug gerne syrlige æbler på æbletærten. Og nej, du behøver bestemt ikke fjerne skrællen, hvor alle vitaminerne sidder.

Oven i den arbejdstid, der er angivet, skal du lige lægge 15 minutter, efter at æbletærten er kommet ud af ovnen. Tærten skal lige sætte sig – men så er den også helt perfekt. Smumset, faktisk.

PS. Glem cremefraiche eller flødeskum. Æbletærten skal spises præcis, som den er.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienser til mørdej sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ned i en springform (24-26 cm) foret med bagepapir

3
Færdig

Forbag bunden 15 minutter ved 175 grader

4
Færdig

Ælt brunsviger-snasket sammen og fordel på den forbagte bund

5
Færdig

Læg æblebåde dekorativt oven på fyldet

6
Færdig

Bag tærten 50 minutter midt i ovnen ved 175 grader

7
Færdig

Tag tærten ud og lad den stå og sætte sig i formen 15 minutter

8
Færdig

Tag tærten ud af formen - drys med flormelis ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Mild porsesnaps på 10 dage
forrige
Opskrift: Mild porsesnaps på 10 dage
Opskrift: Caribisk kylling curry
næste
Opskrift: Caribisk kylling curry
Opskrift: Mild porsesnaps på 10 dage
forrige
Opskrift: Mild porsesnaps på 10 dage
Opskrift: Caribisk kylling curry
næste
Opskrift: Caribisk kylling curry