Ingredienser
-
Mørdej
-
150 g smør
-
100 g hvedemel
-
100 g havregryn
-
100 g sukker
-
1 æg
-
2 tsk. bagepulver
-
Brunsviger-snask
-
150 g brun farin
-
100 g blødt smør
-
1 spsk. kanel
-
10 g ingefær, revet
-
Desuden
-
4 æbler i både
-
Flormelis
Et par ord om vores opskrift
Nogen elsker æbletærte for smagen af den dejlige frugt. Nogen elsker brunsviger, fordi den er så dejligt sød og snasket. Tænk, hvis man kunne kombinere de to gange lækkerhed i én forrygende kage!?
Denne indlysende gode idé – æbletærte + brunsviger – er undfanget af den dygtige madudvikler Mads Vinfeld Andersen, som under sit alias Madsvin kreerer mange fine opskrifter. Du finder den originale opskrift her.
Vi har erstattet halvdelen af hvedemelet i Madsvins æbletærte med grovvalsede havregryn. Det giver en mere crunchy (og sundere) bund. Desuden har vi droppet vanilje i mørdejen, men til gengæld brugt meget mere kanel og lidt frisk ingefær i brunsviger-snasket.
Af andre ændringer i forhold til den oprindelige opskrift skal nævnes 10 minutter længere bagetid og enkelte forenklinger i fremgangsmåden.
Første hold gæster, der smagte æbletærten, var ellevilde. “Hold da op, hvor er den smumset!” hvinede den ene. Hendes mere fåmælte husbond brummede: “Jeg synes, det første stykke var MEGET småt” og rakte sin tomme tallerken frem for at få mere.
Brug gerne syrlige æbler på æbletærten. Og nej, du behøver bestemt ikke fjerne skrællen, hvor alle vitaminerne sidder.
Oven i den arbejdstid, der er angivet, skal du lige lægge 15 minutter, efter at æbletærten er kommet ud af ovnen. Tærten skal lige sætte sig – men så er den også helt perfekt. Smumset, faktisk.
PS. Glem cremefraiche eller flødeskum. Æbletærten skal spises præcis, som den er.
Ingredienser
Mørdej |
|
150 g smør | |
100 g hvedemel | |
100 g havregryn | |
100 g sukker | |
1 æg | |
2 tsk. bagepulver | |
Brunsviger-snask |
|
150 g brun farin | |
100 g blødt smør | |
1 spsk. kanel | |
10 g ingefær, revet | |
Desuden |
|
4 æbler i både | |
Flormelis |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt ingredienser til mørdej sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ned i en springform (24-26 cm) foret med bagepapir |
3
Færdig
|
Forbag bunden 15 minutter ved 175 grader |
4
Færdig
|
Ælt brunsviger-snasket sammen og fordel på den forbagte bund |
5
Færdig
|
Læg æblebåde dekorativt oven på fyldet |
6
Færdig
|
Bag tærten 50 minutter midt i ovnen ved 175 grader |
7
Færdig
|
Tag tærten ud og lad den stå og sætte sig i formen 15 minutter |
8
Færdig
|
Tag tærten ud af formen - drys med flormelis ved servering |