Ingredienser
-
2 æg
-
1 spsk. fiskesauce
-
Tørret chili
-
2 spsk. olie
-
75 g røget laks, strimlet
-
3 grønne asparges, fintsnittet
-
1 forårsløg, fintsnittet
-
Lidt koriander som drys
Et par ord om vores opskrift
Man spiser omelet i hele verden – det er ganske enkelt en behageligt mild smag, alle mennesker har til fælles at kunne li’.
Til gengæld er der store forskelle på, hvornår og hvordan man nyder sin flade, hurtige æggekage. Nogle spiser den til morgenmad (brunch), andre til frokost, og ganske mange bruger omeletten som nem aftensmad med en salat og lidt brød til.
Hvad gør du? Og har du lyst til at prøve en variant, der smager hen ad det forfinede køkken på et luksushotel i Asien? Luksushotel, ja, for almindelig restauranter har ikke røget laks derude østpå…
Du kan naturligvis variere fyldet i en uendelighed. Kylling i stedet for laks. Purløg i stedet for koriander. Tomater i stedet for asparges…
Ingredienser
2 æg | |
1 spsk. fiskesauce | |
Tørret chili | |
2 spsk. olie | |
75 g røget laks, strimlet | |
3 grønne asparges, fintsnittet | |
1 forårsløg, fintsnittet | |
Lidt koriander som drys |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, fiskesauce og et nip tørret chili sammen |
2
Færdig
|
Steg i olien ved høj varme, til omeletten er næsten færdig (ikke vende!) |
3
Færdig
|
Tag panden af ilden og læg laks, asparges og forårsløg på den ene halvdel |
4
Færdig
|
Vend den anden halvdel hen over den del, du har lagt fyld på |
5
Færdig
|
Server straks med et drys frisk koriander |