Ingredienser
-
1 blomkålshoved
-
Vand
-
1 spsk. salt
-
Pynt
-
150 g rejer
-
100 g cherrytomater
-
1 æble
-
1 lille rødløg
-
1 spsk. persille, hakket
-
1 spsk. mynte, hakket
-
Thousand island-dressing
-
100 g majonæse
-
4 spsk. ketchup
-
1 spsk. soya
-
1 tsk. sennep
-
0.5 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Maskeret blomkål lyder måske som en grøntsag, der er på vej til at begå bankrøveri – men sandheden er beklageligvis en smule mere hverdagsagtig. Vi taler såmænd blot om betegnelsen for et blomkålshoved, der dampes i hel tilstand og herefter dækkes af alle mulige lækre sager.
Se også vores opskrift på maskeret blomkål i det grønne med hvidløgsdressing og bacon.
Blomkål med rejer er en god kombination. To milde smage, der passer fint sammen og ikke stjæler billedet fra hinanden.
Læs mere om maskeret blomkål med rejer efter opskriften.
Ingredienser
1 blomkålshoved | |
Vand | |
1 spsk. salt | |
Pynt |
|
150 g rejer | |
100 g cherrytomater | |
1 æble | |
1 lille rødløg | |
1 spsk. persille, hakket | |
1 spsk. mynte, hakket | |
Thousand island-dressing |
|
100 g majonæse | |
4 spsk. ketchup | |
1 spsk. soya | |
1 tsk. sennep | |
0.5 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern de groveste blade og den grimmeste del af stokken på blomkålshovedet, men lad de fine, lysegrønne blade blive siddende |
2
Færdig
|
Bring et par cm vand + salt i kog i en gryde med tætsluttende låg, læg blomkålshovedet derned - låg på |
3
Færdig
|
Kogetid: 10 minutter - sluk herefter for varmen og lad blomkålen trække yderligere 5 minutter i dampen, før du tager låget af og hælder vandet fra |
4
Færdig
|
Snit grøntsager og æble i mundrette stykker, hak krydderurterne fint |
5
Færdig
|
Rør alle ingredienser til thousand island-dressing sammen og fordel over det let afkølede blomkålshoved |
6
Færdig
|
Fordel resten af pynten over og ved siden af blomkålshovedet |
Mere om maskeret blomkål med rejer
Vi foreslår at maskere det dampede blomkålshoved med en laber thousand island-dressing (som også er meget brugt i en klassisk rejecocktail) og herefter pynte med rejer, rødløg, æble og cherrytomater. Til sidst et drys hakket mynte og persille.
Maskeret blomkål med rejer er en nem hovedret (eller forret?), som de fleste mennesker vil kunne lide. Lutter velkendte og hyggelige smage uden for meget hokuspokus.
Som tilbehør til maskeret blomkål kan det varmt anbefales at servere en skålfuld kogte, nye kartofler og gulerødder, måske med et ekstra drys persille.