Opskrift: Hambagu – japansk hakkebøf
med lynhurtig BBQ-sovs

0 0
Opskrift: Hambagu – japansk hakkebøf

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 dl pankorasp
0.25 dl mælk
400 g hakket oksekød
1 æg
1 løg, finthakket
1 tsk. soya
0.5 tsk. salt, peber
2 spsk. olie
Sovs
0.5 dl ketchup
0.5 dl soya
2 spsk. sake (eller hvidvin)

Værsgo, her er børnenes nye livret (og mændenes!)

Ingredienser

  • Sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Japansk hakkebøf er stegt kød, der serveres med en slags barbecuesovs lavet af ketchup og soya. Denne smagskombination rammer lige midt i skiven, når det handler om at finde noget, som alle børn kan lide. Og mænd. Og mange kvinder.

I Japan er hambagu en af de mest populære retter blandt landets millioner af børn. Og deres forældre spiser gladeligt med. Det kan måske sammenlignes med danskernes forhold til burgere.

Bare vent: Når du først har budt familien på japansk hakkebøf med barbecuesovs, bliver det svært at gå tilbage til den traditionelle danske hakkedreng med brun sovs.

Hambagu er den japanske måde at sige hamburger på. En væsentlig forskel til den amerikanske fætter er, at hambagu serveres med en lun barbecuesovs og lidt rå grøntsager, men ikke med en sød, hvid burgerbolle omkring. Det gør hambagu en hel del sundere end burger.

Hambagu er en fleksibel ret i Japan, så her får du nogle af variationsmulighederne:

  • Kødet kan være alt muligt hakket kød: Okse, gris, kalv/flæsk, kylling, kalkun…
  • Pankorasp kan sagtens erstattes med almindelig rasp.
  • Det hakkede løg, der blandes i kødet, steges ofte først.
  • Soya – både i farsen og sovsen – kan erstattes med Worcestersauce, som er meget brugt i Japan til denne ret.
  • Sake (let risvin) kan erstattes med riseddike eller hvidvin (bare rolig, alkoholen fordamper fuldstændigt).
  • De rå grøntsager, du serverer til, er efter eget valg. Vi brugte revet glaskål, som har en meget mild smag, samt cherrytomater, og børnene guffede det. Revne gulerødder, agurk, peberfrugter etc. glider med garanti også ned.
  • Ovnfritter vil nok også være populært. Eller en hjemmebagt burgerbolle rundt omkring.

Ingredienser

Antal personer:
1 dl pankorasp
0.25 dl mælk
400 g hakket oksekød
1 æg
1 løg, finthakket
1 tsk. soya
0.5 tsk. salt, peber
2 spsk. olie
Sovs
0.5 dl ketchup
0.5 dl soya
2 spsk. sake (eller hvidvin)
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør rasp og mælk sammen i en skål

2
Færdig

Rør de øvrige ingredienser i (minus olie)

3
Færdig

Form til runde bøffer med en lille fordybning i midten, så bøfferne lettere holder formen

4
Færdig

Steg bøfferne i olien ved middelhøj varme 4-5 minutter på hver side

5
Færdig

Rør ketchup og soya sammen

6
Færdig

Når bøfferne mangler 2 minutter, skubber du dem ud til siderne på panden

7
Færdig

På midten af panden hælder du først sake, der straks næsten fordamper, og dernæst ketchupblandingen

8
Færdig

Rør lidt rundt i sovsen – når den er gennemvarm, er retten klar

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet juice af jordskokker og æbler
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af jordskokker og æbler
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
næste
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
Opskrift: Hjemmelavet juice af jordskokker og æbler
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af jordskokker og æbler
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
næste
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs

Tilføj Din Kommentar