Ingredienser
-
1 dl pankorasp
-
0.25 dl mælk
-
400 g hakket oksekød
-
1 æg
-
1 løg, finthakket
-
1 tsk. soya
-
0.5 tsk. salt, peber
-
2 spsk. olie
-
Sovs
-
0.5 dl ketchup
-
0.5 dl soya
-
2 spsk. sake (eller hvidvin)
Et par ord om vores opskrift
Japansk hakkebøf er stegt kød, der serveres med en slags barbecuesovs lavet af ketchup og soya. Denne smagskombination rammer lige midt i skiven, når det handler om at finde noget, som alle børn kan lide. Og mænd. Og mange kvinder.
I Japan er hambagu en af de mest populære retter blandt landets millioner af børn. Og deres forældre spiser gladeligt med. Det kan måske sammenlignes med danskernes forhold til burgere.
Bare vent: Når du først har budt familien på japansk hakkebøf med barbecuesovs, bliver det svært at gå tilbage til den traditionelle danske hakkedreng med brun sovs.
Hambagu er den japanske måde at sige hamburger på. En væsentlig forskel til den amerikanske fætter er, at hambagu serveres med en lun barbecuesovs og lidt rå grøntsager, men ikke med en sød, hvid burgerbolle omkring. Det gør hambagu en hel del sundere end burger.
Hambagu er en fleksibel ret i Japan, så her får du nogle af variationsmulighederne:
- Kødet kan være alt muligt hakket kød: Okse, gris, kalv/flæsk, kylling, kalkun…
- Pankorasp kan sagtens erstattes med almindelig rasp.
- Det hakkede løg, der blandes i kødet, steges ofte først.
- Soya – både i farsen og sovsen – kan erstattes med Worcestersauce, som er meget brugt i Japan til denne ret.
- Sake (let risvin) kan erstattes med riseddike eller hvidvin (bare rolig, alkoholen fordamper fuldstændigt).
- De rå grøntsager, du serverer til, er efter eget valg. Vi brugte revet glaskål, som har en meget mild smag, samt cherrytomater, og børnene guffede det. Revne gulerødder, agurk, peberfrugter etc. glider med garanti også ned.
- Ovnfritter vil nok også være populært. Eller en hjemmebagt burgerbolle rundt omkring.
Ingredienser
1 dl pankorasp | |
0.25 dl mælk | |
400 g hakket oksekød | |
1 æg | |
1 løg, finthakket | |
1 tsk. soya | |
0.5 tsk. salt, peber | |
2 spsk. olie | |
Sovs |
|
0.5 dl ketchup | |
0.5 dl soya | |
2 spsk. sake (eller hvidvin) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør rasp og mælk sammen i en skål |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i (minus olie) |
3
Færdig
|
Form til runde bøffer med en lille fordybning i midten, så bøfferne lettere holder formen |
4
Færdig
|
Steg bøfferne i olien ved middelhøj varme 4-5 minutter på hver side |
5
Færdig
|
Rør ketchup og soya sammen |
6
Færdig
|
Når bøfferne mangler 2 minutter, skubber du dem ud til siderne på panden |
7
Færdig
|
På midten af panden hælder du først sake, der straks næsten fordamper, og dernæst ketchupblandingen |
8
Færdig
|
Rør lidt rundt i sovsen – når den er gennemvarm, er retten klar |