Opskrift: Bacon som flæskesteg
med sprød svær og karamelliserede æbler

0 0
Opskrift: Bacon som flæskesteg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g baconstykke
2 spsk. timian
20 peberkorn, knust
0.5 dl vand
Karamelliserede æbler
2 æbler, i både
2 rødløg, i tynde både
30 g smør
1 spsk. sukker
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. kanel
0.25 tsk. salt

Elsker du både bacon og flæskesteg? Snyd ikke dig selv for denne fest!

Ingredienser

  • Karamelliserede æbler

Et par ord om vores opskrift

Del

Millioner af mennesker i den vestlige verden er lidenskabelige fans af bacon. Måske er der flest mænd blandt tilbederne af stegt svinebryst, der er først er saltet og røget – men også blandt kvinder har bacon vundet mange stemmer. Så populært er bacon, at der ligefrem findes en World Bacon Day.

Også flæskesteg med sprød svær er naturligvis populært i mange lande. Flæskesteg er comfort food, der vil noget. Men forestil dig så lige kombinationen: En baconsteg med sprød svær!

Det smager nøjagtigt, som det lyder: En salt, let røget flæskesteg, hvis svær knaser lige så tilfredsstillende som på en traditionel flæskesteg. Bacon som flæskesteg er virkeliggørelsen af mottoet: “For meget af det gode – er vidunderligt!”

Bacon som flæskesteg er ufatteligt let at lave. Køb et stykke bacon, skær tynde ridser i sværen og steg 2 timer ved 180 grader. Så har du en mør steg med saftigt lyserødt kød og svær, der eksploderer i munden på dig. Af et stykke bacon på 600 gram blev der ca. 400 gram tilbage.

Som tilbehør til denne type flæskesteg smager karamelliserede æbler med kanel fantastisk. Samt enten almindelige kogte kartofler eller brunkartofler.

Ingredienser

Antal personer:
600 g baconstykke
2 spsk. timian
20 peberkorn, knust
0.5 dl vand
Karamelliserede æbler
2 æbler, i både
2 rødløg, i tynde både
30 g smør
1 spsk. sukker
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. kanel
0.25 tsk. salt
1 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær 0.5 cm tynde ridser i sværen på baconstykket - ridserne skal gå gennem det øverste fedtlag, men stoppe ved det første kødlag

2
Færdig

Gnid stegen ind i timian og peber og anbring den i et ovnfast fad med lidt vand i bunden

3
Færdig

Steg 2 timer midt i en 180 grader varm ovn

4
Færdig

Smelt smørret på en pande og tilsæt æbler, løg og sukker

5
Færdig

Steg, til æbler og løg bliver lysebrune og møre - hæld eddiken ved og lad den fordampe - og smag til med kanel og lidt salt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fransk æbletærte - tarte tatin
forrige
Opskrift: Fransk æbletærte – tarte tatin
Sprøde Bastogne-kiks
næste
Opskrift: Sprøde Bastogne-kiks
Fransk æbletærte - tarte tatin
forrige
Opskrift: Fransk æbletærte – tarte tatin
Sprøde Bastogne-kiks
næste
Opskrift: Sprøde Bastogne-kiks

Tilføj Din Kommentar