Ingredienser
-
600 g baconstykke
-
2 spsk. timian
-
20 peberkorn, knust
-
0.5 dl vand
-
Karamelliserede æbler
-
2 æbler, i både
-
2 rødløg, i tynde både
-
30 g smør
-
1 spsk. sukker
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. kanel
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Millioner af mennesker i den vestlige verden er lidenskabelige fans af bacon. Måske er der flest mænd blandt tilbederne af stegt svinebryst, der er først er saltet og røget – men også blandt kvinder har bacon vundet mange stemmer. Så populært er bacon, at der ligefrem findes en World Bacon Day.
Også flæskesteg med sprød svær er naturligvis populært i mange lande. Flæskesteg er comfort food, der vil noget. Men forestil dig så lige kombinationen: En baconsteg med sprød svær!
Det smager nøjagtigt, som det lyder: En salt, let røget flæskesteg, hvis svær knaser lige så tilfredsstillende som på en traditionel flæskesteg. Bacon som flæskesteg er virkeliggørelsen af mottoet: “For meget af det gode – er vidunderligt!”
Bacon som flæskesteg er ufatteligt let at lave. Køb et stykke bacon, skær tynde ridser i sværen og steg 2 timer ved 180 grader. Så har du en mør steg med saftigt lyserødt kød og svær, der eksploderer i munden på dig. Af et stykke bacon på 600 gram blev der ca. 400 gram tilbage.
Som tilbehør til denne type flæskesteg smager karamelliserede æbler med kanel fantastisk. Samt enten almindelige kogte kartofler eller brunkartofler.
Ingredienser
600 g baconstykke | |
2 spsk. timian | |
20 peberkorn, knust | |
0.5 dl vand | |
Karamelliserede æbler |
|
2 æbler, i både | |
2 rødløg, i tynde både | |
30 g smør | |
1 spsk. sukker | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. kanel | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær 0.5 cm tynde ridser i sværen på baconstykket - ridserne skal gå gennem det øverste fedtlag, men stoppe ved det første kødlag |
2
Færdig
|
Gnid stegen ind i timian og peber og anbring den i et ovnfast fad med lidt vand i bunden |
3
Færdig
|
Steg 2 timer midt i en 180 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Smelt smørret på en pande og tilsæt æbler, løg og sukker |
5
Færdig
|
Steg, til æbler og løg bliver lysebrune og møre - hæld eddiken ved og lad den fordampe - og smag til med kanel og lidt salt |