Ingredienser
-
250 g hvedemel
-
100 g sirup
-
100 g brun farin
-
75 g blødt smør
-
2 tsk. bagepulver
-
10 g frisk ingefær, revet
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1.5 tsk. kanel
-
0.5 citron, saft og skal
Et par ord om vores opskrift
Da den dygtige bager Paul Parein i 1952 fandt på disse lækre kiks, mindede overfladen på kiksene ham om klipperne i de vestlige Ardenner-bjerge. Dér ligger den belgiske by Bastogne, og så gav navnet på kiksene nærmest sig selv.
De sprøde, smagfulde Bastogne-kiks minder en hel del om de danske brunkager og kan sagtens bruges som julesmåkager i en snæver vending.
Men det er nu synd kun at spise Bastogne-kiks til jul. De sprøde småkager er bedste venner med en kop varm kaffe eller te hele året rundt.
Vi har forenklet opskriften en smule. I stedet for at bruge sprøjtepose og saks for at opnå den karakteristiske aflange form, foreslår vi blot at bruge hænderne til at lave småkager ud af dem. Det går meget hurtigere, og smagen og konsistensen er nøjagtigt den samme.
Du får 50 småkager af denne portion. Når de er kølet helt af, skal du opbevare dem i en lufttæt beholder, så de ikke bliver bløde. Men Bastogne-kiks er så lækre, at det nok ikke bliver et problem.
Ingredienser
250 g hvedemel | |
100 g sirup | |
100 g brun farin | |
75 g blødt smør | |
2 tsk. bagepulver | |
10 g frisk ingefær, revet | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1.5 tsk. kanel | |
0.5 citron, saft og skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser grundigt sammen med dejkrogene på din håndmixer |
2
Færdig
|
Stil dejen i køleskabet 1 time |
3
Færdig
|
Lav 50 små kugler af dejen og tryk dem flade med håndfladen |
4
Færdig
|
Pres en gaffel et par gange ned i hver småkage, så der kommer riller i hele bredden |
5
Færdig
|
Læg småkagerne på en plade med bagepapir og bag dem ved varmluft 10-15 minutter midt i en 175 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Lad småkagerne afkøle på en bagerist |