Opskrift: Sprøde Bastogne-kiks
på den nemme måde

0 0
Opskrift: Sprøde Bastogne-kiks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g hvedemel
100 g sirup
100 g brun farin
75 g blødt smør
2 tsk. bagepulver
10 g frisk ingefær, revet
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1.5 tsk. kanel
0.5 citron, saft og skal

50 lækre småkager, når du vil forkæle dine kaffegæster

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Da den dygtige bager Paul Parein i 1952 fandt på disse lækre kiks, mindede overfladen på kiksene ham om klipperne i de vestlige Ardenner-bjerge. Dér ligger den belgiske by Bastogne, og så gav navnet på kiksene nærmest sig selv.

De sprøde, smagfulde Bastogne-kiks minder en hel del om de danske brunkager og kan sagtens bruges som julesmåkager i en snæver vending.

Men det er nu synd kun at spise Bastogne-kiks til jul. De sprøde småkager er bedste venner med en kop varm kaffe eller te hele året rundt.

Vi har forenklet opskriften en smule. I stedet for at bruge sprøjtepose og saks for at opnå den karakteristiske aflange form, foreslår vi blot at bruge hænderne til at lave småkager ud af dem. Det går meget hurtigere, og smagen og konsistensen er nøjagtigt den samme.

Du får 50 småkager af denne portion. Når de er kølet helt af, skal du opbevare dem i en lufttæt beholder, så de ikke bliver bløde. Men Bastogne-kiks er så lækre, at det nok ikke bliver et problem.

Ingredienser

Antal personer:
250 g hvedemel
100 g sirup
100 g brun farin
75 g blødt smør
2 tsk. bagepulver
10 g frisk ingefær, revet
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1.5 tsk. kanel
0.5 citron, saft og skal
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser grundigt sammen med dejkrogene på din håndmixer

2
Færdig

Stil dejen i køleskabet 1 time

3
Færdig

Lav 50 små kugler af dejen og tryk dem flade med håndfladen

4
Færdig

Pres en gaffel et par gange ned i hver småkage, så der kommer riller i hele bredden

5
Færdig

Læg småkagerne på en plade med bagepapir og bag dem ved varmluft 10-15 minutter midt i en 175 grader varm ovn

6
Færdig

Lad småkagerne afkøle på en bagerist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Bacon som flæskesteg
forrige
Opskrift: Bacon som flæskesteg
White Lady drink
næste
Opskrift: White Lady – på den nemme måde
Bacon som flæskesteg
forrige
Opskrift: Bacon som flæskesteg
White Lady drink
næste
Opskrift: White Lady – på den nemme måde

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here